Parchetul: Nicoară avea o alcoolemie în sânge dublă față de valoarea la care e dosar penal!

Potrivit rechizitoriului Parchetului General, senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, avea la momentul accidentului din noiembrie 2014 o alcoolemie de circa 1,65 g/l alcool pur în sânge, în condițiile în care se întocmește dosar penal la peste 0,8.

După accidentul în care a fost implicat senatorul Marius Petre Nicoară au fost numeroase discuții și supoziții cu privire la alcoolemia pe care o avea acesta. Atunci, Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a refuzat să comunice valoarea alcoolemiei. După doi ani, odată cu trimiterea în judecată pentru ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, aflăm alcoolemia politicianului.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: ”La data de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23:45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de mașina din faţa sa, producând un accident de circulaţie și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere. Prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat că inculpatul Nicoară Marius Petre avea la ora indicată o alcoolemie de cca. 1,65 gr. %o (1,65 g/l alcool pur în sânge – n.red.). ”

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

Potrivit Art.87 alin. (1) din Codul Rutier, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.”


Mașina senatorului Nicoară a fost avariată în partea din față, informează Clujust.

Adauga comentariu