Parchetul Huedin a pus în mișcare acțiunea penală împotriva polițiștilor Eugen Zirbo și Gheorghe Matiș. Conducerea IPJ Cluj a luat măsuri

Procurorul Adrian Drăgan din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin a pus în mișcare acțiunea penală împotriva polițiștilor Eugen Zirbo și Gheorghe Matiș, cei care au încercat să mușamalizeze accidentul de la Huedin de la locul căreia a fugit Matiș. Imediat după decizia procurorului de caz, conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Cluj a decis punerea la dispoziție a polițistului Matiș. Aceeași măsură se aplica și în cazul polițistului Zirbo, însă respectivul este deja pus la dispoziție, fiind trimis în judecată într-un alt dosar penal. 

Începând de săptămâna aceasta, atribuțiile pe care Matiș le avea au fost restrânse: nu mai poate opri persoane în trafic, n-are drept de a purta arma de serviciu, nu mai poartă uniforma în timpul orelor de program și nu are acces la informații clasificate. 

Reamintim că Ziar de Cluj a scris în exclusivitate despre modul infracțional prin care Gheorghe Matiș, ajutat de colegul să Zirbo și de logodnica Diana Gabriela Ilea au încercat să mușamalizeze accidentul pe care acesta l-a produs. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice. Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă.

După dezvăluirile Ziar de Cluj, însuși ministrul MAI - Lucian Bode a somat conducerea IPJ Cluj să comunice rezoluția de la sfârșitul anchetei interne, arătându-se dezamăgit de comportamentul polițistului Gheorghe Matiș. 

Vezi și: Cartoful fierbinte din Poliția Huedin! Un polițist cu GRAVE probleme cu alcoolul, acoperit de prea multă lume 

În cele trei luni de la eveniment s-au depus eforturi titanice pentru a demonstra minciunile polițistului Matiș, care a fugit de la locul accidentului. Așa se face că astăzi, Parchetul Huedin confirmă că în dosar, alătur de Matiș Gheorghe este cercetată și logodnica lui - Diana Gabriela ILEA(foto mijloc), dar și un alt polițist cercetat penal anterior: Eugen Zirbo(foto dreapta). 

„Cauza la care faceți referire este înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin sub numărul 613/P/2021. În cauză se efectuează cercetări față de trei persoane care au calitatea de suspecți la acest moment, după cum urmează:

-Matiș Gheorghe este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații;

-Zirbo Eugen este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals în declarații și participație improprie la fals intelectual;

-Ilea Diana Gabriela este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și participație improprie la fals intelectual”, arată Parchetul Huedin. 

Procurorul de caz confirmă că a beneficiat de sprijinul celor de la Control Intern din cadrul IPJ Cluj, care au efectuat acte de urmărire penală sub coordonarea sa.

Adauga comentariu