Parcarea subterană de la Cluj Arena este distrusă de infiltrațiile de apă. Banul public, batjocorit printr-o lucrare de mântuială!

Cluj Arena, stadionul inaugurat cu mare fast în anul 2011 de către Emil Boc (pe atunci premier) și de către Alin Tișe (și atunci, ca și acum, președinte al Consiliului Județean), prezintă pentru sportivi, de mulți ani deja, un risc de infecție, atât din cauza jegului, cât și a igrasiei puternice care lasă urme negre atât în vestiare, cât și la dușuri, pe holurile stadionului, în dreptul pistei interioare de atletism sau în sălile de antrenament care put de umezeală. 

Infiltrațiile de apă sunt o problemă generală a Cluj Arena, care, în ritmul acesta, în 10 ani, riscă să devină o ruină. 

Nici parcarea subterană a stadionului nu este ferită de scurgeri, de infiltrații de apă și de igrasie. Pereții parcării sunt scorojiți de umezeală, iar din conductele care traversează acest parking apa picură permanent sau curge de-a dreptul! 
Din imagini se observa și ceea ce ar putea reprezenta vicii grave de construcție. Apa băltește în zonele în care suprafețele au porțiuni mai lăsate, deci nivelurile șapelor nu au fost bine realizate, fie din neglijență, fie din nepricepere. Nici conductele de apă montate nu sunt de calitate din moment ce deja au început să curgă.

La subsol este posibil să existe o sursă majoră de infiltrații fiindcă apa nu umezește pereții doar în parcare, ci și în vestiare, băi și pe holurile stadionului, care sunt aflate la un nivel suprateran. 

Întrebarea care se ridică este dacă, înainte de construirea stadionului, au fost realizate studii temeinice geotehnice, ținând cont de extrema apropiere a malului Someșului, sau dacă studiile necesare au fost încropite doar pe genunchi, numai să fie bifate, pentru a se mai încasa niște bani! Banii clujenilor care, în curând, vor trebui să scoată din buzunarul public noi fonduri pentru renovarea stadionului Cluj Arena, mândria falimentară și infiltrată de apă a orașului de 5 stele degradate de umezeală!

Comentarii

hater

25.08.2017 12:22

"Mandria clujenilor" a ajuns ce era logic ca va ajunge, inca inainte de a se finaliza constructia sa: o gaura neagra la bugetul orasului si al judetului. Astia de la Cluj Arena nici bani de platit curentul nu au din resurse proprii, dar de aia ofera subventii la inchiriere Untold. Oricum "stadionul de 5 stele" e precum "orasul de 5 stele", adica doar in imaginatia plina de fudulie a unora ce nu accepta sa vada niste realitati.

Adauga comentariu