Parcarea pe pista de biciclete, noua proba practica la examenul de conducere

Cum Primaria a uitat sa traseze pistele pentru biciclisti in cartierele Bulgaria si Iris, la fel, soferii se fac ca uita regulamentul Codul Rutier. Astfel, pe strada Fabricii de Zahar soferii parcheaza cu nesimtire pe pista de biciclete, ignorand stalpisorii galbeni de plastic, solutie a Primariei pentru delimitarea pistei netrasate. 

Considerand, poate, pista de biciclete o eroare a administratiei locale, unii soferi isi parcheaza masinile in zona delimitata de stalpisori, automobilele lor devenind, astfel, un real pericol pentru biciclistii care isi fac curaj sa pedaleze in zona. De altfel, chiar si in zonele centrale ale orasului, unde pistele de biciclete sunt trasate, soferii gasesc o modalitate de a parca pe ele. In timp, parcarea pe pista de biciclete poate deveni cu usurinta proba a examenului auto, cu atat mai mult cu cat autoritatatile locale nu par deranjate de obiceiul prost al soferilor.

In special pe strada Fabricii de Zahar unii soferi gasesc o adevarata provocare in a face slalom printre stalpisorii de plastic reusind in final sa parcheze pe pista de biciclete. Efectul de turma e extraordinar. Daca parcheaza unul, altul face la fel. Sigur, unora nu le iese tocmai o parcare reusita, dovada stalpisorul cazut langa rotile masinii. Dar nu mai conteaza asta cat timp masina lor e parcata bine mersi, pista de biciclete e blocata, iar politia locala n-are nicio treaba cu asta. Nu, agentii de politie sunt ocupati sa chestioneze o batranica care vinde sosete fara autorizatie, conform spuselor unui clujean care se afla in apropiere.

"La nici 300 de metri de acest loc, 4 politisti comunitari legitimau o batranica ce vindea sosete de lana pe marginea drumului si nu platise nicio taxa, iar, la 300 de metri, ghiolbanii distrug bunuri publice, echivalente a 100.000 de sosete de lana (prejudiciul produs de batranica infractoare). Am intrebat si un paznic ce munceste in zona respectiva, care mi-a spus ca in zona respectiva nu trece politia si nu se sanctioneaza!", informeaza acesta.

Adauga comentariu