Parcarea Cluj Arena are autorizatie de functionare doar pentru functia ei de baza, nu si pentru petrecerile de mii de oameni ce erau organizate aici

Trei artisti importanti de pe scena muzicii alternative romanesti urmau sa concerteze, in aceasta seara, la Cluj Arena. Banii stransi in urma vanzarii de bilete urmau sa fie donati familiilor celor afectati de tragicul eveniment din Club Colectiv. A treia editie a AlternArena a fost, insa, anulata, pe motiv ca “parcarea Cluj Arena nu intruneste inca toate conditiile necesare desfasurarii unui nou eveniment de mare amploare”. 

“Ne pare extrem de rau sa va anuntam ca suntem nevoiti sa amanam concertele Lucia, Byron si Robin and the Backstabbers, care trebuiau sa aiba loc in data de 20 noiembrie, la cea de-a treia editie AlternArena. Parcarea Cluj Arena, unde urma sa aiba loc evenimentul, nu intruneste inca toate conditiile necesare desfasurarii unui nou eveniment de mare amploare. Pentru a ne asigura ca atat artistii cat si publicul beneficiaza de un spatiu care indeplineste toate normele impuse de lege, am decis reprogramarea concertelor pentru luna ianuarie a anului viitor”, au anuntat organizatorii evenimentului. 

Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, recunoaste cu greu ca in parcarea stadionului s-au organizat pana acum zeci de evenimente la care au participat, intr-o singura noapte, mii de oameni desi conducerea arenei nu avea nici cea mai mica idee despre cate persoane pot fi primite in incinta si ca parcarea nu era, poate, autorizata, pentru concerte de asemenea amploare. 

“Vrem sa facem o expertiza separata pentru parcarea de la Cluj Arena, sa vedem cati oameni avem voie sa lasam inauntru, asta e motivul. Tot stadionul are autorizatie ISU, inclusiv parcarea”, spune acesta. 

Insa parcarea nu a fost autorizata pentru evenimente la care sa participe mii de oameni, asa cum, pana de curand, se intampla la subsolul arenei. 

“Avem o iesire de opt metri liniari si inca doua iesiri de cate un metru. Avem si senzori de caldura si de fum”, completeaza directorul Cluj Arena. 

sursa foto: citynews.ro, clujlife.ro, 

Adauga comentariu