Paradisul Prichindeilor, gradinita cu inclinatii spre arta

Gradinita Paradisul Prichindeilor pune accentul pe predarea limbilor engleza si germana. Sub conducerea lui Jaradat Mihaela si Bojan Daniela, isi desfasoara activitatea sase educatoare principale, trei educatori asistenti, un profesor arta, un profesor muzica si un psiholog. Paradisul Prichindeilor dispune de 8 sali de curs, 1 sala de mese, 1 cabinet metodic, 1 cabinet psihologic, 2 bucatarii cu circuitele aferente (copiii pot primi pana la 3 mese pe zi), 1 sala de sport, 1 sala de spectacole, 1 cabinet medical si un loc de joaca de 400 de metri.
"Ne-am propus sa fim speciali prin tot ceea ce intreprindem: de la amenajarea acestui loc magic, in care am asezat masute, scaunele si patuturi, toate asa frumoase ca pentru prichindei, la jucariile si jocurile care incanta ochii si imaginatia copiilor, dar, mai presus de toate, la selectia unei echipe de profesionisti capabili sa ofere copiilor grija, educatie si mai ales dragoste", spun reprezerntantii gradinitei.
Programul copiilor e normal (pana la 13), prelungit (pana la 16) sau lung (pana la 19), iar preturile sunt putin mai mari decat la alte gradinite particulare: 630 de lei, respectiv 830 de lei. La aceste sume se adauga mesele zilnice ale micutilor, care costa 11 sau 12 lei, in functie de program.

Planuri mai pentru viitor

Pe langa curricula nationala, la Paradisul Prichindeilor, celor mici li se ofera o varietate de activitati extracurriculare: vizionari spectacole de teatru, teatru de papusi, circ, vizite la muzee, excursii, drumetii, serbari ocazionale, picnicuri si activitati in aer liber, aniversari si onomastici, dar si un club de vara. De asemenea, la gradinita se predau cursuri de teatru, dans modern si pictura.
"Credem cu convingere ca gradinita „Paradisul prichindeilor” va deveni, in scurt timp, una din institutiile de referinta ale invatamantului prescolar clujean", mai spun reprezentantii gradinitei.

Comentarii

Ioana

06.04.2013 10:35

Lauda desantata! Din experienta noastra de 3 ani acolo, pot spune ca pentru conducere este o afacere si atat. Parerea parintilor nu conteaza. Comunicarea cu ei deficitara: angajatii nu au voie sa spuna nimic parintilor, cu exceptia lucrurilor care sunt strict in interesul gradinitei (bani pentru aia sau aia etc.). Daca propui tu ceva pentru o mai buna colaborare, cu propunerea ramai. Sala de sport nu am vazut, cred ca e o inventie, locul de joaca nu are in niciun caz 400mp, e saracacios dotat (are un singur tobogan si acela e pentru bebelusi, un fel de mini tunel si mai multi pitici de gradina; mai era o trambulina, dar de un an si jumatate nu au reparat-o, nici nu au inlocuit-o, deci nu a fost folosita). Personalul e ok, dar mult prea putin (ex. exista o singura bona pe tura pentru toata gradinita si cresa, deci ea schimba si copiii cu pampers de la cresa, trebuie sa ii duca la baie pe cei din grupele de gradinita, sa le dea de mancare celor care nu mananca singuri, ajuta la imbracat si dezbracat la somn si, in plus, e si femeia de serviciu, psihologul e de fapt una din educatoare, care are studii in domeniu, asistenta duce grupurile de copii la inot, deci lipseste o buna parte din timp de la gradinita). Daca se imbolnaveste o educatoare, e un dezastru generalizat, pentru ca nu au cine sa o inlocuiasca: sta cu copiii tot alta persoana la 1-2 ore, asa ca dupa-masa iti gasesti copilul imbracat cu hainele altuia. Mancarea e acceptabila la un nivel mediu (desi nu inteleg de ce le dau paine cu unt peste care pun pateu!!!????), DAR: nu e prea variata, meniul se roteste cam la 7-10 zile, nu sunt preocupari, de genul celor in voga acum, de implementare a unei alimentatii sanatoase. Dupa primul an, copilul cerea acasa numai paine cu pateu si piure de cartofi cu pulpa de pui.
Concluzia mea e ca singurele avantaje sunt numarul mai mic de copii in grupa, fata de o gradinita de stat, si programul mai lung. Impresia mea este ca ei mizeaza mult pe ideea ca parintele, dupa ce copilul a trecut de faza dificila de adaptare, nu se hotareste prea usor sa il mute in alta gradinita, despre care oricum nu poate avea garantia ca va fi mai buna. Asa ca, la inceput sunt draguti si se arata foarte receptivi si intelegatori, dupa care ii doare undeva de opiniile tale ca parinte. Am scris toate acestea nu ca sa ii desfiintez (la urma urmei, daca era groaznic, plecam de acolo), ci pentru ca mie mi-ar fi folosit sa am aceste informatii cand am mers acolo.

Adauga comentariu