Papa Francisc, mesaj după tragedia de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ: „Mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”

Papa Francisc a transmis, duminică, 15 noiembrie, un mesaj pentru familiile victimelor incendiului care a izbucnit la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Acesta a spus că se roagă pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi şi pentru cei aflaţi în suferinţă.

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, în timpul rugăciunii „Îngerul Domnului“ de duminică, 15 noiembrie, scrie Agerpres.  

„Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internaţi mai mulţi pacienţi afectaţi de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!“, a precizat Papa Francisc.  

Zece bolnavi de COVID-19 au murit, iar alte şapte persoane, inclusiv medici şi o asistentă medicală, au fost grav rănite.    

Şi patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de condoleanţe şi l-a elogiat pe medicul care şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva pacienţii.    Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ are arsuri grave şi este transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, unde va primi tratament de specialitate, a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).  

 

Adauga comentariu