PANTOFI LA COMANDĂ ȘI LUCRAȚI MANUAL, NUMERE EXTREME ȘI CALAPOADE SPECIALE, DOAR LA VERONESSE CENTRAL

Veronesse înseamnă pantofi din piele 100%, lucrați manual în România, pantofi la comandă de la 99 de lei, cu tocul, talpa, culoarea și textura pielii la alegere, personalizați cu pietre, pene sau glitter, dar și pantofi realizați la comandă pentru numere extreme, de la 31 la 44, și calapoade speciale, pentru picioare cu probleme medicale.

Reporter: Un pantof elegant este un must pentru orice femeie. Suntem la Veronesse, la etajul unu al magazinului Central, alături de noi este Margareta Blaga, managerul magazinului, care ne va vorbi despre noua colecție a toamnei.

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Toamna vine la Veronesse cu modele noi, în special pantoful-sanda elegant, tip stiletto. Toți pantofii noștri sunt lucrați manual, care se pot și picta manual. Se pot picta cu un model floral, o pisicuță, un fluture, orice, după cerințele clientei.

Reporter: Aceste picturi, aceste desene se pot comanda personalizat, pantofii pot fi pictați la cerere?

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Pantofii se pot comanda cu anumite picturi și din anumite tipuri de piele. Clienta vine la Veronesse, își alege un calapod, ma refer la ansamblul talpă-toc, apoi alege textura pielii (piele întoarsă, piele normală, piele lăcuită), apoi alege culoarea asortată unei anumite ținute.

Reporter: Dacă îți place, de exemplu, un anumit model pe care îl găsești aici, la Veronesse, dar modelul expus are un toc de 10 cm, l-ai putea comanda pe un toc de 4 cm, în cazul în care motivele medicale nu-ți permit să porți tocuri înalte?

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Da, se poate comanda pe orice tip de toc, mai gros, mai subțire, începând de la înălțimea de 1 cm – aceștia sunt un fel de balerini, până la tocuri de 4-5 cm, dar și de 7-8,5 cm, după preferințe. Clienta vine și-și alege un pantof, dar poate îl dorește pe un toc mai jos sau mai înalt. Noi realizăm modelul respectiv pe tocul ales de ea. Poate fi un calapod mai lat sau mai îngust, la Veronesse avem și calapoade late, pentru picioare cu anumite probleme medicale, monturi, bătături. De exemplu, pentru femeile care poartă 37 la picior, putem face un calapod cu lungimea de 37, dar pe lățimea de la numărul 38, pentru a fi confortabil în cazul unui picior mai lat. Lucrăm pantofii doar din piele moale, care se mulează pentru orice picior. Pentru clientele cu piciorul mai lat, nu recomandăm un model de pantof îngust, gen stiletto, care adună degetele, ci îi recomandăm un model mai lat, așadar mai comod. Ce înseamnă pantofi la comandă, aici, la Veronesse? Înseamnă că, pentru un pantof încercat, care îi este confortabil clientei, ea poate alege pe acel calapod potrivit altă culoare, alt model, altă față a încălțămintei, alt tip de toc, altă textură a pielii. Toți pantofii Veronesse sunt lucrați manual, în România, în atelierul nostru din București, deci nu mașinăriile, ci oamenii fac pantofii respectivi. Noi suntem specializați pe modelele elegante, pantofi pentru evenimente gen banchete, botezuri, nunți, dar realizăm și botine, bocanci, pantofi casual.

Reporter: Ce se poartă toamna aceasta?

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Se poartă tocuri înalte la pantofii de gală, nu neapărat un model anume, în special tocuri de 12-13, dar foarte comode în același timp. În ceea ce privește culoarea, avem cliente care-și comandă același model de stiletto pe foarte multe culori. Pantofii se pot personaliza cu pietre Swarovski, cu perle, glitter sau cu pene, în special pentru pantofii mireselor. Sau realizăm pantofi la comandă, după o fotografie pe care a găsit-o clienta într-o revistă, a găsit un model care-i place și-și dorește acel pantof, dar poate cu un alt toc, alt calapod, altă culoare. Iar noi îi facem acel pantof din fotografie, dar pe calapoadele noastre și cu pielea aleasă de la noi. Facem și plicuri, genți, poșete.

Reporter: Cât costă la Veronesse o pereche de pantofi din piele, realizați la comandă?

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Pantofii la comandă încep de la 300 de lei, până la 400-450 de lei, care sunt cei mai scumpi pantofi de la noi. Dar în general, avem multe promoții, iar dacă clienta dorește la comandă o pereche de pantofi care există deja pe stoc la o promoție de 30%, noi îi oferim această reducere de 30% și pentru pantofii comandați. Așadar, cu aceste promoții, noi păstrăm prețul foarte rezonabil, la 300-400 de lei pentru pantofii la comandă, altfel am ajunge și noi la 600 de lei/pereche. Iar clientele noastre fidele beneficiază de reduceri suplimentare.

Reporter: Am aflat care sunt prețurile pantofilor realizați la comandă, spuneți-ne cât costă o pereche de pantofi pe care îi putem cumpăra de aici, din magazin.

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Prețurile încep de la 99 de lei, pentru pantofi realizați integral din piele, lucrați manual în România și pot ajunge până la 380 de lei. Avem și mărimi foarte mici, tot la 99 de lei, adica numerele 33-34, care sunt tot la promoție.

Reporter: Ce ne puteți spune despre pantofii pentru bărbați? Există și așa ceva aici, la Veronesse?

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Avem și pantofi bărbătești, lucrați manual, realizați pe stoc sau la comandă, cum se dorește. Putem face tocul într-o culoare, platforma tălpii într-o altă culoare, fața încălțămintei în a treia culoare.

Reporter: Dacă tot a venit toamna și ne îndreptăm atenția înspre pantofii mai practici, botine sau bocanci, spuneți-ne ce se poartă sezonul acesta? Vedem mulți pantofi din material stretch, care au fost în vogă tot anul acesta.

Margareta Blaga, manager magazin VERONESSE Central: Da, există pantofi de acest gen, realizați din piele și stretch sau integral din stretch, pe care putem aplica pietre strălucitoare, cu diferite tipuri de tălpi. Se poartă bocancii foarte mult, din piele naturală, cu botul îmbrăcat în glitter, care se pot asorta foarte ușor chiar la o fustă sau la o rochie. Iar la noi găsiți marimi extreme, începând chiar de la numărul 31, până la 43-44 chiar, la unele modele, dacă vorbim de pantofii de damă.

Reporter: Cunosc și eu multe doamne și domnișoare cu număr mic la picior, un 35, de exemplu. Multe dintre ele se plâng că sunt nevoite să-și cumpere pantofi de la raioanele de copii. Iar în ceea ce privește pantofii cu toc, se mulțumesc cu ceea ce găsesc, nu prea putem vorbi de o alegere reala, modelele fiind foarte limitate în majoritatea magazinelor.

Margareta Blaga, manager magazine VERONESSE Central: Într-adevăr, se duc la copii, dar găsesc acolo doar balerini colorați. Iar când ajung la noi și le spunem că facem la comandă sau avem chiar pe stoc pantofi cu marimi de la 31-32, cu tocuri de 12-13 cm, chiar și de 15 cm, nu le vine să creadă.

Reporter: Există și persoane cu picior foarte mare, sau cu probleme medicale, din cauza cărora nu-și pot achiziționa decît pantofi joși, comozi, de regulă de la raioanele speciale de încălțăminte, dar acei pantofi nu au neapărat un design foarte interesant, ci sunt doar practici.

Margareta Blaga, manager magazine VERONESSE Central: Așa este, iar aceste persoane vin la noi pentru a-și face pe comandă pantofii. Am avut o clientă înaltă, handbalistă, făcea sport și nu-și găsea nicăieri pantofi de gală, deoarece purta mărimea 44 la picior. I-am realizat aici, la Veronesse, pantofi eleganți, cu toc de 7 cm, pe un calapod mai lat și a fost foarte mulțumită. Se mai pot realiza pantofi la comandă și când clienta poartă mărimi diferite la piciorul stâng, față de cel drept. Poate purta, de exemplu, la un picior 35, iar la celălalt 36. Sau pot exista diferențe de până la două numere între stângul și dreptul, de exemplu am făcut pantofi cu stângul, 37, iar la dreptul, 39. În cazul acesta, persoana respectivă trebuie să cumpere mereu 2 perechi de pantofi pe care să le desperecheze, ca să poată purta în final o singură pereche. Noi, la comandă, putem realiza o pereche de pantofi care are numere diferite la piciorul stâng și la piciorul drept, deci clienta cumpără o singură pereche de pantofi, nu două perechi. Deoarece nu se mai fabrică pantofi cu jumătăți de mărimi, în cazul în care există diferențe doar de o jumătate de număr, putem rezolva acest lucru, tot pe comandă, realizând pantoful mai mic pe o lățime mai mare, sau punând un branț pe talpa pantofului care e mai larg, pentru a-i „lua” o jumătate de mărime și pentru a nu mai ieși pantoful din picior. Toate aceste detalii se specifică pe fișa de comandă către atelierul Veronesse.

Adauga comentariu