Pantelică RADP, vampirul banului public, sare la jugulara ROSAL

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca (RADP) a solicitat insolvența companiei de salubritate ROSAL, una dintre cele două firme care sunt responsabile cu ridicarea deșeurilor din Cluj-Napoca.

Această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la constituirea Dosarului nr.31327/3/2019, pentru care Tribunalul Bucureşti a stabilit primul termen de judecată tocmai pe 14 ianuarie 2020, potrivit supervizor.ro

Începând cu 2017 Rosal a început să înregistreze pierderi, iar situația s-a înrăutățit în 2018. Astfel în 2017, compania a declarat pierderi în valoare de 31.434.777 iar în 2018 pierderile au fost de 47.734.736. Anul trecut firma de salubritate a înregistrat o cifră de afaceri de 219,168.174 iar datoriile au ajuns la suma de 304,577.180.

Activitatea desfășurată de firma Rosal în Cluj-Napoca suferă mari carențe, spre numulțumirea primarului Emil Boc care nu știe cum să scape de ei. Acesta a declarat zielele trecute că adună puncte negre pentru o eventuală reziliere a contractului. Singura problemă este că solicitarea rezilierii în instanță ar putea să dureze o perioadă de timp mai mare, iar gunoaiele Clujului trebuie să fie adunate.

”Rosal este dezastru.Nu știu cum să scap de ei procedural dacă nu își vor face datoria. În fiecare zi adunăm puncte negative pentru ei și pregătim rezilierea contractului. Nu se face foarte ușor pentru că dacă te duci în intanță durează și deșeurile trebuie ridicate. Firmele trebuie să știe că nu pot să își bată joc de banii, sănătatea și calitatea vieții clujenilor. Noi pregătim fundamentarea pentru reziliere și sunt amendați în fiecare zi”, potrivit lui Boc.

RADP se ocupă în acest moment de administrarea rampei de gunoi temporare a primăriei, dar și de finalizarea Centrului de Management al Deșeurilor. Astfel că printre numeroasele îndatoriri și contracte din banii publici, se pare că RADP se pregătește și pentru activitatea de ridicare a deșeurilor, un alt contract bănos oferit cu generozitate de primarul Emil Boc.

Adauga comentariu