”Panseluțele lui Bonți” vor patrula în mașini noi, de opt persoane

De câți polițiști este nevoie ca să schimbe un bec: de șase: unu ține becul în mâna, patru învârt masa și unu stă de șase.

Pe acest principiu, Boc achiziționează mijloace de transport de 7+1 persoane pentru Poliția Locală. În acest fel, atunci când au o intervenție sunt șanse mai mari ca din opt persoane, măcar una să știe ce are de făcut.

Dincolo de ironie, scopul acestei achiziții este ca Poliția Locală să adune de pe străzi persoanele fără adăpost și să-i ducă în Centrele de Găzduire temporară. Cum aceste persoane nu prea vor să se stea acolo, practic aceste mașini vor fi un fel de taxi privat pentru oamenii străzii. Un taxi de lux, având în vedere că s-au alocat 60.000 de euro pentru achiziția celor două microbuze.

Boc i-a dotat anterior pe polițiștii locali și cu camere video pentru a le fi monitorizată activitatea zilnică. De asemenea, scopul este de a-i proteja pe polițiști de supărarea clujenilor. Astfel că Poliția Locală va trebui să se comporte frumos și să aibă grijă de cetățenii pe care îi adună de pe străzi, deoarece activitatea lor este monitorizată.

 

Adauga comentariu