Până și machetele dezvelite de Emil Boc sunt artificiale. Ca administrația sa

Fericirea i se citește pe chip. Fiecare clipă dedicată unei inaugurări reprezintă și un moment electoral: panglicile zboară în aer, iar orașul se transformă într-un loc al inovației, tot mai accesibil, cu politici sociale incluzive. Totul prin intermediul unei machete de bronz amplasate în Piața Unirii: zona centrală este reprezentată în punctul 0 al orașului. 

Ce-i drept, această găselniță nu i-a fost solicitată edilului clujean nici prin intermediul bugetării participative, nici în ședințele de Consiliu local, ședințe prea puțin obișnuite pentru cetățenii municipiului. Dar Emil Boc a reușit să-și surprindă publicul printr-o machetă de bronz curat în care zona centrală a municipiului poate fi admirată și pipăită: aici este reprezentată și băncuța smart de pe Bdul Eroilor, cu tot cu porumbeii ce-și încarcă bateriile pe ea. Până și chioșcurile alea multifuncționale, rămase în paragină, și-au găsit loc în macheta dezvelită de Boc.

sursă capturi: emilboc/facbook

Macheta de bronz amplasată în colțul sud-vestic al Pieței Unirii este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Ăsta pare a fi trendul în materie de inovație la capitolul politici inclusive și integrare a persoanelor cu nevoi speciale. 

Dar, cum era de așteptat, două obiective turistice nu au fost reprezentate pe macheta dezvelită de Emil Boc: Piața Muzeului și Biserica Bob, prima biserică greco-catolică construită în Cluj. 

Acest aspect a fost semnalat de către un clujean pe pagina sa personală de socializare. Explicații există: pentru a eficientiza mobilitatea acestei machete, administrația locală a decis să șteargă două obiective ce nu ar fi trezit, oricum, interes în rândul turiștilor. 

„Din nou, NU STII și NU PRICEPI (sau te faci ca nu stii și ca nu pricepi!)... și o și arati cu “mândrie” local-patriotica.

In imagine, macheta “orașului” Cluj(-Napoca) sau cum ne prezentam noi, pentru noi înșine și pentru altii!

Fiecare cu părerea lui despre noua masa din bronz plantata in Piata Unirii, in legatura cu care, personal, as aminti DOAR doua chestiuni:

1. Din macheta lipseste Centrul Vechi al Clujului, adică VATRA IN CARE S-A NĂSCUT AȘEZAREA (zona Pieței Muzeului, in limbaj comun)... dar nu lipseste UN TEREN DE FOTBAL ȘI UNUL DE BASCHET (marcate ca atare, cu toate detaliile!), localizate in curtea Liceului Gheorghe Șincai.

2. Din macheta nu lipseste noua Catedrala greco-catolica din Piata Cipariu (o “MĂREAȚĂ” REALIZARE... începută in 1992 și încă NETERMINATA!)... dar lipseste Biserica greco-catolica “Bob”, printre altele, CEA MAI VECHE BISERICA ROMANEASCA DIN ORAȘUL CLUJ, aflată in proximitatea Pieței Unirii.

PS1 Clubul acela cu roata (care se considera respectabil și prestigios) ar trebui sa nu se străduiască sa reinventeze roata, ci măcar sa încerce sa înțeleagă cum funcționează una.

PS2 Săracul Cluj”, a notat un clujean pe pagina sa de socializare.

sursa captură: cosmincrusu/facebook

Clujenii s-au grăbit să-l felicite pentru mega-realizare pe Emil Boc, mai ales că pe machetă nu este reprezentat și traficul din oraș, centrul paralizat de autoturismele parcate aiurea. Aglomerația auto nu și-a găsit loc aici. Măcar pe machetele artificale dezvelite de edil, orașul își păstrează ceva din partea sa umană.

Nu doar că cetățenii s-au arătat încântați de imaginea Clujului reflectată într-o machetă, dar aceștia au decis să realizeze una nouă, completă, în care să fie cuprinse toate obiectivele din centrul orașului, dar din care să lipsească Emil Boc.

Până atunci însă, edilul clujean va rezolva cele mai însemnate probleme cu care se confruntă comunitatea, dezvelind noi machete cu parkinguri, cartiere noi construite și terenuri verzi...

 

Adauga comentariu