Până la urmă, deputatul liberal Florin Stamatian a înfrânt Statul Paralel și și-a impus voința: Deputaţii au decis că dinozaurii sistemului medical, șefii de secții, să rămână în funcție, la cerere, până la 67 de ani!

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, un proiect de lege care chipurile dă posibilitatea medicilor să se retragă din activitate, la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare. Zicese că potrivit legii adoptate, medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune la unitatea angajatoare, cu cel puţin trei luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de legislaţia în vigoare. Ce frumos...

Numai că, Adevărul iar trebuie citit printre rânduri.

La începutul lunii noiembrie vă relatam de ce făcea deputatul PNL Cluj, Florin Stamatian, lobby neruşinat la „Legea Dinozaurilor din Sănătate”? Că, între două reprize de somn în Parlament, iniţiase şi el una similară cu a colegilor săi de “Dumnezoo al sistemului Sanitar”, senatorii PSD Florian Bodog, fost ministrul al Sănătății, și Ion Rotaru, prin care medicii pot amâna, la cerere, vârsta de pensionare până la 67 de ani.

Adevărul este că acest lucru le va permite șefilor de secții din spitale care ating vârsta de pensionare prevăzută de lege (65 de ani) nu doar să mai rămână să profeseze ca medici, lucru care era posibil și până acum (ca să nu mai auzim sforăit din sală că oamenii ar vrea să muncească, de ce să nu fie lăsați), ci și să rămână șefi de secții în spitale. Deci aceasta este ADEVĂRATA MIZĂ a ceea ce s-a votat în Camera Deputaților: rămânerea pe posturile de decizie a dinozaurilor din sistemul medical.

Vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbaţi. Femeile se pot pensiona și ele, la cerere, la 65 de ani.

Somnorosul nostru liberal de Cluj are 66 de ani și pare că nu se dă dus. Știe bine ce înseamnă pentru interesul personal, pardon, public, ca să mai rămână un an controlor de trafic în sistem!

Cum scriam la începutul lunii noiembrie:

“O, să-i fi văzut în anii 90 pe aceşti, pe atunci, lectori, asistenţi universitari, cum mai orăcăiau şi trăgeau sfori prin presa vremii să-şi alunge profesorii îmbătrâniţi în funcţii, le-aţi înţelege şi mai bine ticăloşia demersului actual. Acum 30 de ani erau în „floarea puterii” şi nu puteau să se manifeste „plenar” din cauza dinozaurilor ceauşişti, acum sunt ei înşişi nişte dinozauri, dar sunt în putere, mai au atâtea „de dat”, „de împlinit” – de ce o fi lumea „atâta de rea” şi-i vrea la pensie, retraşi din sistemul pe care l-au cam nenorocit cu aceleaşi apucături ceauşiste bine însuşite de la maeştrii lor de care s-au lepădat?”

 

Adauga comentariu