Până la realizarea Parcului Zorilor se dă liber la blocuri

Parcul Zorilor - promis de autorități pe terenul patronului Florisal, Sile Pușcaș, cu o suprafață de 1,2 hectare – este proiectat în viitor. Până atunci, autoritățile sunt chemate să aprobe realizarea de noi blocuri. Cu un nou spațiu verde care va transforma din temelii acest cartier, Comisia de Urbanism (CTATU) urmează să aprobe elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru autorizarea lucrărilor de desființare a unor construcții existente și realizarea unor imobile cu funcțiuni mixte și amenajări exterioare chiar în cartierul Zorilor. 

Proiectul prevede punerea în valoare a terenului situat pe strada Zorilor 13-15, prin realizarea unui imobil cu funcțiuni mixte, având regimul de înălțime S+P+4E/ S+P+3E+etaj retras.

Zona studiată se situează în intravilanul municipiului Cluj-Napoca în zona funcțională M2 - zonă mixtă cu regim de construire închis, adiacentă arterelor de importanță locală. 

Suprafața terenului este de 1384 mp.

Pe terenul studiat cu suprafața de 1384 mp există 4 cladiri cu regim de înălțime P, respectiv P+1. Acestea urmează să fie demolate în baza autorizatiei de demolare din noiembrie 2019. 

Terenul pe care se propune amplasarea construcţiei este situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în proprietate privată. Beneficiarul proiectului este Aviva House SRL, reprezentat prin Ciortea Pașcu. Proiectant general - SC Ektra Studio SRL, șef proiect - arh. urb. TULOGDY László.

Aviva House a mai dezvoltat proiecte imobiliare pe Calea Turzii.

Aviva House Cluj-Napoca este deținută de Pascu Ciortea, a fost înființată în 2017, are un singur angajat, o cifră de afaceri de 652 mii euro și profit de 504 mii euro.

CITEȘTE ȘI: Investitorii imobiliari din Cluj-Napoca nu țin cont de pandemie – Patru noi blocuri de 5-6 etaje vor fi construite pe Calea Turzii, Decebal și Donath

Accesul pietonal se realizează de pe str. Zorilor, str. Sighișoarei și str. Curcubeului, respectiv accesul auto se realizează de pe str. Curcubeului.

Potrivit avizului de siguranța a circulației s-a propus lărgirea străzii Curcubeului la un profil stradal de 9 m și lărgirea trotuarului la 1,5 m pe strada Sighișoarei. 

Noul imobil ar urma să aibă un nr de 25 apartamente

Nr. locuri de parcare: 38 locuri de parcare.

Suprafața spații comerciale/spații de vânzare: 425mp

Suprafața de înălțime propusă: S+P+4E, S+P+3E + etaj retras. Funcțiuni propuse: locuire, comerț. 

Se vor amenaja spații verzi adiacente construcției și se va realiza o suprafață înierbată. 

Pentru reabilitarea ecologică și diminuarea poluării sunt propuse soluții precum:

Centralele termice vor fi omologate conform legislației în vigoare. Se vor instala containere pentru colectarea materialelor reciclabile (inclusiv pentru diminuarea gunoiului menajer). Zonele de colectare vor fi realizate din materiale ușor lavabile și ușor curățabile. Gunoiul menajer va fi îndepărtat de către firme specializate și se va transporta la depozitul de gunoi al orașului. Colectarea se va face dupa cum urmează: vara la max 2 zile, iarna la maxim 3 zile.

Proiectul noului imobil se va realiza folosind materialele cu un grad ridicat de calitate și rezolvări tehnice contemporane. 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: capturăprimariaclujnapoca.ro

Adauga comentariu