Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, distrus de flăcări

Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă seară la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Incendiul a fost lichidat după miezul nopții. Palatul Episcopal, situat în Piața Unirii din Oradea, este o clădire de patrimoniu a oraşului, considerată o bijuterie arhitectonică şi o clădire simbol.
Fațada acestei clădiri a fost renovată de curând, iar costurile au fost considerabile. Incendiul, izbucnit în jurul orei 21.30, a cuprins întreaga clădire, în formă de U, a Palatului Episcopal Greco-Catolic. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii focului.
Episcopul greco-catolic, Virgil Bercea, asista neputincios în stradă, alături de mai mulţi preoţi, la imaginea de coșmar a edificiului cuprins de flăcări. 

Reprezentanții Primăriei Oradea au transmis un mesaj prin care anunță că vor începe o strângere de fonduri pentru refacerea acestui monument simbol al orașului:

Adauga comentariu