Padurea Hoia-Baciu, aflata in topul celor mai bantuite locuri din lume, perfecta pentru petrecerile de Halloween

De Halloween, clujenii isi amintesc ca la doi pasi de Cluj-Napoca au la dispozitie unul dintre cele mai bantuite locuri din lume – Padurea Hoia-Baciu – si organizeaza, printre copacii tenebrosi, petreceri si tururi ghidate.

Aproape in fiecare an, Padurea Hoia din Cluj apare mentionata in cate-un top despre cele mai bantuite locuri din lume. Cea mai mare notorietate a padurii a fost adusa de jurnalistii de la BBC, care, in 2013, au inclus padurea in top cinci cele mai bantuite locuri din lume.

Cu exceptia putinelor initiative, si acelea private, clujenii uita, insa, de potentialul turistic al Padurii Hoia-Baciu. Isi amintesc ca este locul perfect pentru o petrecere doar la final de octombrie, in prag de Halloween.

“Padurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atentie nedorita de peste o jumatate de secol. Localnicii din apropiere sustin ca padurea – care are o poiana circulara in centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata. Cei care au trecut prin poiana relateaza ca au avut stari de anxietate si de greata. Copacii, despre care se spune ca altadata erau drepti si inalti, sunt acum rasuciti, cu noduri“.

Asa vorbesc jurnalistii de la BBC despre acest loc misterios de langa Cluj-Napoca. Topul BBC mai cuprindea, pe langa padurea aflata la marginea orasului Cluj-Napoca, Padurea Neagra din Germania, Padurea Aokigahara din Japonia, Insula Papusilor din Mexic si Padurea Wychwood din Anglia.

Se pare, insa, ca interesul pentru acest loc este mai mare din partea strainilor. Multi jurnalisti, cercetatori sau scriitori viziteaza frecvent Padurea Hoia, in speranta ca vor suprinde, aici, fenomene paranormale.

Totusi, cateva initiative – inca timide – incearca sa renasca interesul tinerilor pentru paranormal, cel putin in prag de Haloween.

In 31 octombrie, un grup din Cluj-Napoca - “Nefiresc”, organizeaza aici o petrecere de Halloween, la care si-au anuntat, deja, prezenta, peste 700 de oameni. “Petrecerea de Halloween cuprinde mai multe activitatii, printre care Jocurile copilariei – ne jucam jocurile pe care le jucam cand eram mici -, Concurs de costume de Halloween, dar si vizionare de filme horror”, arata organizatorii.

Nu este singura “activitate” de Halloween in misterioasa padure. Tinerii de la Hoia-Baciu Project, care organizeaza tururi ghidate, in care curiosii se pot convinge, pe timp de zi sau noapte, de frumusetea acestor locuri, dar si de lucrurile inexplicabile care se petrec acolo, pun si ei la cale un eveniment, in 31 octombrie.

“Ce poate fi mai interesant decat asocierea unor jocuri inteligente si distractive de evadare sau de cautat comori, cu o padure bantuita si un oras care ascunde mistere de cateva secole? Daca vrei sa descoperi cateva dintre misterele Clujului, daca iti plac povestile de groaza, jocurile care iti pun in miscare toate rotitele constientului si subconstientului si daca vrei sa cutreieri noaptea locuri incarcate de un trecut macabru, „Mystery Cluj Day” e evenimentul ideal. Sambata, 31 octombrie 2015, te invitam sa te inscrii la activitătile preferate din „Mystery Cluj Day”, se arata pe pagina Hoia-Baciu Project.

Proiectul a fost initiat de Asociatia Romania - Your Lifetime Experience (RYLEx), infiintata la sfarsitul lui 2012 si inceputul lui 2013 cu scopul "de a promova atractiile turistice ale Romaniei in tara si strainate". De atunci, Marius Lazin si Alex Surducanu, cei care se ocupa de ONG, au insotit prin  padurea de langa Cluj mai ales echipe de jurnalisti straini, dar si curiosi care au dorit sa afle mai multe despre acest loc. Tot ei au organizat, cu diferite ocazii, si evenimente de igienizare a padurii.

Adauga comentariu