Pacienții care se prezintă la UPU Cluj vor fi triați într-un cort din curtea Clinicii Medicală I

În fața Clinicii Medicală I de pe strada Clinicilor 3-5 au început acum câteva ore pregătirile pentru amplasarea unui cort de triaj pentru pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a se decongestiona astfel zona de primiri de la UPU și a se evita aglomerația, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pacienții vor fi triați și trimiși la spitalele de specialitate. 

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, a explicat măsurile care sunt luate pentru fluidizarea fluxului de pacienți:

„Pentru a ne pregăti pentru scenariile care sunt luate în considerare cu privire la evoluția coronavirusului la nivel național, am luat decizia de a decongestiona Clinica Medicală I, care va fi pregătită pentru a prelua și pentru a sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în situația în care va fi necesar acest lucru.

Și din acest punct de vedere, am făcut niște demersuri și cu privire la identificarea de noi paturi pentru terapie intensivă, dacă va fi cazul, pentru că, până în prezent, nu este niciun caz cu astfel de necesități, dar, evident, luăm toate măsurile necesare pentru a fi pregătiți pentru oricare dintre aceste situații.

În față la Medicală I va fi instalat un cort de triaj pentru pacienții care vin la UPU, tocmai pentru a decongestiona situația de acolo și a fi dirijați către alte spitale.

Ieri am avut o întâlnire cu toți managerii de spitale din județ, în care le-am atras atenția și i-am rugat să își dea tot concursul pentru a prelua toate cazurile care nu este nevoie să ajungă la Cluj și, în special, la Spitalul de Boli Infecțioase, care va fi dedicat doar pentru a primi eventuale cazuri de infectare cu coronavirus și pentru pacienții suspecți care trebuie internați și testați.

Așa că încercăm să decongestionăm activitatea cât de mult se poate. Deja eliberăm a doua secție și vom coborî până când vom elibera tot spitalul, dacă va fi nevoie”, a declarat prefectul județului Cluj.

Adauga comentariu