Ovidiu Vidrean, atacatorul jandarmului de pe Cluj Arena, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistratrii Tribunalului Cluj au dispus arestarea preventivă a inculpatului Vidrean Ovidiu, bărbatul identificat ca fiind agresorul jandarmului de la meciul cu U Cluj de sâmbătă. Potrivit judecătorului de caz, Ovidiu Vidrean intră în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Decizia Tribunalului Cluj poate fi contestata în 48 de ore de la pronunţare. 

"Admite propunerea formulată de către Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în dosarul nr.352/P/2019 şi în consecinţă:În baza art.226 C.p.p., art.223 al. 2 C.p.p. rap. la art.202 al.1 şi 3 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului V O T, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.p. rap la art. 32 alin. 1 şi art. 188 alin. 1 Cp - pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data de 11 iunie 2019 şi până la data de 10 iulie 2019 inclusiv. În temeiul art. 272 al.1 C.pr.pen. stabileşte onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpat în suma de 313 lei care se va avansa din fondul special al Ministerului Justiţiei, Baroului Cluj. În temeiul art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare.Dată în şedinţa camerei de consiliu din 11.06.2019", se arată în soluţia dată de Tribunalul Cluj. â

Marți dimineața, suporterul U Cluj care, duminică, a lovit un jandarm cu un scaun în cap, la meciul U Cluj – FC Hermannstadt a fost prins de polițiști și condus la sediul Parchetului Cluj. Agresorul jandarmului este un tânăr de 27 de ani din Florești și se numește Ovidiu Vidrean. Acesta este cercetat pentru ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor. 

“La data de 10 iunie, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Florești, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Conform probatoriului administrat, la data de 9 iunie a.c., cel în cauză, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele ,,FC Universitatea Cluj-Napoca” și ,,FC Hermannstadt”, ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forțele de ordine. Persoana vătămată a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbușirea acestuia la pământ, în stare de inconștiență”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

 

Adauga comentariu