Ovidiu Vasu: „Declarațiile lui Robert Glință sunt trunchiate”. Liviu Alexa: „Publicăm azi înregistrarea în care sportivul își confirmă declarația”

Ovidiu Vasu, directorul Clubului Sportiv Universitatea Cluj a afirmat că sunt trunchiate declarațiile înotătorului Robert Glință cu privire la faptul că a activat la club fără niciun contract și că în numele său s-au decontat cantonamente scumpe, iar banii nu au ajuns la el.

Luni la prânz, după o întâlnire informală cu prefectul Gheorghe Vușcan, directorul CS Universitatea Cluj și-a exprimat punctul de vedere cu privire la informațiile făcute publice de Ziar de Cluj prin ancheta privind situația înotătorului Robert Glință. Deși există o înregistrare audio în care tânărul a declarat că a activat fără contract la CS Universitatea Cluj și că în numele său s-au decontat cantonamente scumpe, iar banii nu au ajuns la el, Ovidiu Vasu spune că toate acele afirmații sunt minciuni și vorbe trunchiate.  

Sunt minciuni. Deci, Robert Glință nu a spus acele lucruri, sunt minciuni marca știți dumneavoastră cine. Deci, nu este adevărat. Eu sunt director de club, eu nu am treabă cu deconturi, cu avansuri...Până să ajungă la mine o hârtie, ea trebuie să treacă pe la antrenor, pe la organizator...Deci, sunt minciuni. De ce oare? Ca să păteze marca”, a declarat Ovidiu Vasu pentru NCN.

Când reporterul NCN i-a precizat faptul că există declarația audio a lui Robert Glință, Ovidiu Vasu a vrut dovada.

Să o vedem. Numai se zice că există declarația audio. Și să vedem ce zice acea declarație audio. Eu nu am auzit. Nici măcar până acum nu știu despre ce este vorba. Care cantonament? Despre ce este vorba? Habar nu am. Doar aici scrie acest lucru”, a mai spus Vasu.

Întrebat dacă Robert Glință a avut contract, directorul CS Universitatea a precizat că sportivii amatori nu au nevoie de contract.

Robert Glință este sportiv amator. Ce contract să aibă? Nu are nevoie. Contractul cu Dinamo? Citiți foarte bine despre ce este vorba în contractul cu Dinamo. Dinamo probabil că uzează de această formalitate, dar sportivii amatori nu au nevoie de contract. El a venit la clubul Universitatea, a fost dornic să vină la clubul Universitatea și calitatea lui este de sportiv amator. Și la Dinamo dacă are un contract nu este contract de muncă”, a spus Vasu.

Când reporterul NCN a insistat asupra informațiilor referitoare la deconturile pentru cantonamente, Vasu a subliniat, sub o altă formă, că declarațiile lui Glință sunt trunchiate și mincinoase.

Nu sunt acelea declarațiile lui. Au fost măsluite, sau cum să spun, au fost modificate. Deci, el nu a declarat așa ceva. Pricepeți? Deci, nu e vorba de nimic penal acolo, dar oricum vom afla chestiile astea. Cine trebuie să facă investigații pe tema asta va face, în niciun caz postul NCN”, a conchis Vasu.

Președintele secției de baschet feminin Universitatea Cluj, jurnalistul Liviu Alexa a declarat că astăzi face publică înregistrarea audio cu Robert Glință.

Publicăm azi înregistrarea în care sportivul își confirmă declarația. În înregistrare se aude clar cum Robert Glință spune răspicat că în numele lui s-au decontat cantonamente scumpe, iar banii nu au ajuns la el. Solicit de urgență sesizarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj. Această înregistrare este un foarte bun punct de plecare pentru un dosar penal. Vasu m-a făcut mincinos, iată dovada că nu sunt. El este în schimb un mincinos care se ascunde după șoferi și femei de serviciu, el este mincinosul care trebuie să ne arate la ce se referă Robert Glință când spune că banii nu au ajuns la el. Ovidiu Vasu nu se ocupă cu deconturi? Ce glumă bună. El și contabila Camelia Doroftei sunt cei care trebuie audiați de urgență. În ultimele zile am strâns ca jurnalist mărturii de la mai mulți sportivi care spun că în perioada 2012-2014 au încasat bani fără să semneze chitanțe, deci la negru. În urmă cu 6 ani, Mihai Tritean fostul manager al secției de handbal masculin spunea peste tot în presă că sportivilor li se fură banii de masă. Chiar nu are nimeni onoare în ANAF sau Parchet să verifice aceste informații? Ca cetățean, îi cer public lui Ovidiu Vasu să publice toate deconturile din ultimii trei ani pentru toate secțiile. Voi reveni cu sesizarea la ministrul Educației naționale și voi lupta în continuare ca să apăr transparența cheltuielilor făcute de Vasu. Sportivii Universității nu beneficiază cu adevărat de anvergura celor 1,4 milioane euro pe care Vasu îi rulează în numele lor. Minciunile lui Vasu și tonele de medalii raportate la hectar trebuie să înceteze!”, a declarat Liviu Alexa.

În cele ce urmează, urmăriți convorbirea dintre Liviu Alexa și Robert Glință, prin care sportivul confirmă toate informațiile publicate în ancheta Ziar de Cluj din data de 4 mai 2017.

Adauga comentariu