Ovidiu Jimborean, sportivul clujean participant la Exatlon, candidează independent pentru Primăria Toplița

Ziar de Cluj a fost primul care a anunțat, în urmă cu 4 ani, intenția sportivului Ovidiu Jimborean de a candida la Primăria orașului său natal, Toplița (mai multe detalii, aici). Cunoscut în țară ca participant la Exatlon, tânărul de 32 de ani deține o sală de fitness și de MMA în cartierul clujean Iris, unde antrenează campioni în sporturile de contact. Este, la rândul său, multiplu campion în sporturi de contact: e medaliat internațional la Munchen la Jujitsu brazilian, medaliat la cupa mondială de Kempo în 2016 și multiplu campion internațional de Kempo. A absolvit Administrație Publică la FSPAC, în cadrul UBB, unde a și lucrat, în sectorul administrativ.

Ovidiu Jimborean a povestit, pentru Ziar de Cluj, cum s-a decis în prezent să candideze la primăria orașului său natal, a explicat de ce își dorește să devină primar și prin ce poate face diferența în politică și în administrație:

„Eu sunt din Toplița, m-am născut în Toplița, am crescut în Toplița până la 19 ani, după care am plecat la Cluj ca să mă specializez și ca să devin omul care sunt astăzi.

Și, acum, recent, cineva de la PMP Toplița a postat pe un grup de discuții al orașului Toplița, a postat niște lucrări pe care o firmă contractată de Primăria Toplița nu le-a executat, nu le-a terminat, chestiile acestea care se fac, propagandă anti-electorală. Și eu, fără chef de scandal, i-am zis domnului respectiv: nu ar fi mai bine, decât să aruncăm cu noroi în stânga, în dreapta, ce nu a făcut X, ce nu a făcut Y, nu ar fi mai bine și mai frumos să spunem ce am vrea să facem noi? Eu, cel puțin, să fi fost în locul dumneavoastră, aș fi făcut chestia asta! Eu am spus-o ca un sfat, nu am zis-o cu răutate. A doua zi dimineața, apare comentariu pe pagina de Facebook: «Jimborean Ovidiu, spre deosebire de alții, eu nu am părăsit Toplița!» Adică, vezi Doamne, s-a referit la mine, că eu am plecat din Toplița și nu am rămas un fiu al Topliței!

Când am văzut, mi-am zis că așa ceva nu se poate! M-am eschivat puțin, știind că de fapt era un joc politic, și am răspuns: «A, să înțeleg că domnul primar actual nu era în Toplița la momentul respectiv, când s-au săpat șanțurile la lucrarea respectivă?» Și, în momentul acela, am început să adun admiratori, care mi-au dat like-uri la acel comentariu pe care i l-am dat înapoi domnului de la PMP.

Între timp, fratele meu, care e preot, și care nu are voie să se implice în politică, mi-a zis: «Tu știi că ești foarte popular la tine în oraș? Tu ai fost participant la Exatlon, ai rezultatele pe care le ai la nivel internațional și național în  sporturile de contact, ai pregătirea necesară, pentru că ești absolvent de Administrație Publică, ai masterat în engleză pe managementul serviciilor publice, cunoști 4 limbi, toate acestea te pot ajuta într-o campanie electorală. Eu i-am zis că nu aș vrea, el mi-a spus că știe că nu îmi e dragă politica, dar de ce să nu candidez independent? Să merg să dovedesc lumii de ce am plecat din Toplița în urmă cu 13 ani, că m-am dus să mă specializez.

Am început o pagină de Facebook, «Ovidiu Jimborean - Candidat independent la Primăria Toplița», în care am anunțat lumea din Toplița că vreau să candidez independent la funcția de primar al municipiului Toplița. În mai puțin de 48 de ore, am adunat 600 de like-uri. Pagina mea, care e creată de o săptămână și câteva zile, ajunge imediat la 1000 de like-uri.

Având în vedere că USR-ul stă foarte bine acum în sondaje, cineva a făcut zilele acestea un sondaj pe un grup monopolizat de către ei: «Dacă ar fi să alegeți un primar, pe cine ați alege?» Și, culmea, deși sondajul e al lor, din 7 candidați, eu sunt pe locul 4, reprezint un pericol pentru ei.

Între timp, am început campania de strângere de semnături în Toplița. Foarte multă lume își dorește o schimbare și vor să vadă pe cineva tânăr, cu ambiție, cu dorință să facă ceva pentru municipiul Toplița.

Văzând că deja încep să reprezint un pericol pentru ei, au început să îmi scoată vorbe băieții de la USR, în ultima vreme, cum că sunt un luptător și, fiind sportiv de sporturi de contact, nu sunt altceva decât un huligan și un bătăuș, asta a început să se distribuie printre oameni. Apoi, o altă informație negativă pe care am auzit-o la adresa mea: că nu aș avea expertiza necesară administrării unei comunități locale, că eu nici măcar nu cunosc două străzi din municipiul în care am copilărit.

Văzând asta, am făcut public CV-ul meu, pentru că nu am nimic de ascuns, sunt numai vreo 5 pagini, și le-am cam dat de lucru, pentru că acum își vor da seama că, înainte să mă apuc de sport, am făcut o școală. Am și două cărți publicate, din una, în momentul de față, încă mai învață studenții de la FSPAC (UBB), învață din suportul meu de curs, scris în coautorat, „Managementul resurselor umane”; și încă o carte am scris - „Capacitatea managerială în administrația publică din România”. Deci, să nu îmi spună contracandidații mei că nu am expertiză. Mi-am făcut public CV-ul, ca să închidem odată pentru totdeauna gura haterilor.

Sunt optimist, în același timp sunt și realist, pentru că știu că e o cursă electorală puternică, dat fiind faptul că eu candidez independent, știu că susținătorii mei politici sunt foarte puțini și atunci am nevoie să îmi centrez toate armele mele, care în momentul de față nu sunt decât 4-5 persoane care îmi colectează semnături, dar, dacă e să nu iasă, nu vreau să rămân consilier local, și nici nu o să pot, pentru că, conform legii date de domnul Iohannis, acum, în ultimele două săptămâni, modificată, eu nu pot să rămân în funcția de consilier ca independent, dacă nu am buletinul de cel puțin 6 luni de zile pe raza teritorială a municipiului Toplița. Eu nu pot să candidez decât pentru funcția de primar. Și, atunci, am intrat în jocul acesta pe principiul: totul sau nimic! Dacă este să iau Primăria, în următorii 4 ani îmi voi concentra atenția maximă asupra municipiului și asupra administrației locale de la nivelul municipiului Toplița, bineînțeles, cu gândul că o parte din rădăcinile mele rămân în Cluj, pentru că businessul meu în continuare e în Cluj și nu cred că faptul că am o sală de fitness în Cluj ar fi o problemă din punctul de vedere al declarației mele de interese, în momentul depunerii dosarului de candidatură; am în Cluj o sală de sport, iar în Toplița fac administrație, nu văd unde ar putea fi o problemă.

Lumea m-a întrebat ce vreau să fac dacă ajung la Primărie, eu sunt genul de persoană publică ce nu vrea să le promită nimic oamenilor, atâta timp cât oamenii nu sunt conștienți că doar împreună putem face lucrurile acestea. Dar, trei obiective majore pe care eu mi le-am centrat, pe parcursul celor patru ani, dacă o să câștig Primăria, sunt locurile de muncă, pentru că piața locurilor de muncă din Toplița e la pământ, după care turismul, care e zero în momentul de față, și sportul, bineînțeles. Indiferent că e vorba de turism, că e vorba de sport sau de locuri de muncă, să nu îmi spună cineva că nu dețin expertiza necesară și, când spun asta, mă refer la faptul că, în primul rând, sunt antreprenor și știu ce înseamnă să dezvolți o companie, știu ce înseamnă să dezvolți locuri de muncă și să ții angajații inclusiv pe perioada stării de urgență din pandemie, când eu nu am avut nicio încasare și, cu toate acestea, am reușit să țin firma pe picioare; să nu îmi spună că, din punctul de vedere al turismului, nu o să reușesc să fac nimic, pentru că eu am lucrat pe fonduri europene, pe fonduri structurale, mi-am dotat sala cu aparatură de fitness achiziționată pe fonduri, iar în momentul de față iarăși sunt pe punctul de a mai accesa încă un fond de 100 000 de euro, cu care vreau să îmi dotez sala; iar, pe partea de sport, eu cred că rezultatele mele la nivel internațional vorbesc de la sine.

Eu nu cred că sunt așa de greu de realizat aceste trei obiective, în momentul de față, în urma votului de încredere, dacă mi-l vor acorda cetățenii municipiului Toplița”, a conchis candidatul independent Ovidiu Jimborean.

Foto: exatlon.kanald.ro

Adauga comentariu