Oros drege busuiocul: ”Toți producătorii agricoli de produse românești vor avea în continuare acces în piețe”

Toți producătorii agricoli de produse românești vor avea în continuare acces în piețe, a dat asigurări Ministrul Agriculturii Adrian Oros într-o întâlnire cu primarii din județul Cluj ce a avut loc la Instituția Prefectului.

”Azi la întâlnirea organizată la Instituția Prefectului Județului Cluj cu primarii localităților unde există piețe agroalimentare, am identificat împreună soluții adecvate pentru ca activitatea în piețele agroalimentare și accesul producătorilor de produse românești să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis Ministrul Agriculturii, Adrian Oros. 

În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând unităților administrativ-teritoriale, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței:

  • unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise;
  • unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;
  • se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente

Fiecare UAT urmează să comunice public soluțiile funcționale în cursul acestei zile.

Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus.

În Cluj-Napoca primarul Emil Boc a anunțat că toate piețele vor rămâne deschise, iar tarabele vor fi scoase în exteriorul pieței,

Adauga comentariu