Oros atac la Tudose: Compania dumneavoastră de ce nu plătește TVA-ul defalcat?

Deputatul ”amorțit” din PNL Cluj, Adrian Oros a luat cuvântul în Parlament pentru a-l întreba pe Tudose de ce sprijină legi pe care la rândul său nu le respectă. Declarația surprinzătoare făcută de liberalul Oros vizează activitatea unei companii a căror acțiuni, în număr considerabil îi aparțin premierului Mihai Tudose. 

„Guvernul Tudose instituie plata defalcată a TVA. Este cea mai contestată măsură a Cabinetului Tudose, după încercarea de introducere a impozitului pe cifra de afaceri. Tot mediul de afaceri, analişti, reprezentanţii unor mari firme de consultanţă financiară, mediul on-line s-au coalizat împotriva ei. Aplicarea acestei măsuri va afecta grav economia privată, va trimite multe firme în faliment, va genera pierderi de locuri de muncă şi va încetini creşterea economică.

Întrebarea care se pune pentru guvernanţii actuali, care spun că "Split TVA" este o măsură benefică, este de ce niciuna dintre firmele la care membrii Guvernului sunt acţionari sau pe care le deţin, nu s-au înscris la plata defalcată a acestei taxe, până la data de 1 octombrie. Potrivit declaraţiilor de avere, afişate pe site-ul Guvernului, 11 membri din Executiv deţin firme sau sunt acţionari în societăţi comerciale, dar niciuna dintre acestea nu a intrat în sistemul opţional al plăţilor defalcate ale TVA. Într-o democraţie funcţională, puterea exemplului personal este folosită pentru a dovedi corectitudinea unei decizii luate de un Guvern.

Compania la care premierul Mihai Tudose are acţiuni nu a ales sistemul de plată defalcată a TVA. Se înţelege că pe durata mandatului, membrii Guvernului au predat "cheile" afacerilor, dar dacă măsurile adoptate sunt considerate excepţionale, eşti primul care recomanzi aplicarea lor. Nici premierul, nici vicepremierul, nici alţi 9 membri ai Executivului nu s-au grăbit să recomande celor care li se ocupă de afaceri, să nu rateze asemenea oportunitate” explică Adrian Oros. 

 

Atât în mandatul anterior cât și în cel curent, Adrian Oros nu s-a remarcat prin măsuri și interese cu privire la problemele din județul Cluj. Însă, aparent, în ultima perioadă deputatul clujean vorbește documentat, chiar dacă e vorba de o declarație politică. 

„Acesta este astăzi PSD-ul - agresiune sistematică împotriva mediului de afaceri. Gândiţi-vă cât a pierdut România în aceste luni de zile în care oamenii de afaceri au fost ameninţaţi cu taxa de solidaritate, cu "Split TVA", au crescut preţurile la combustibil, au fost ameninţate cu toate măririle fiscale care mai de care mai aberante. Câţi investitori care voiau să investească în România s-au oprit la graniţă şi au renunţat să mai investească.

Mai mult, această măsură nu va reuşi să crească încasările la TVA. Nu-i va afecta în niciun fel pe rău-platnicii care au făcut evaziune pe TVA şi vor continua să o facă. Nu va face altceva decât să-i penalizeze pe bunii-platnici prin costuri suplimentare, birocraţie infernală, blocaje financiare şi, în multe cazuri, prin faliment” mai precizează acesta. 

Amintim că apartenența la Partidul Național Liberal a lui Adrian Oros îl face implicit să practice o politică de opoziție. Cu toate acestea, Oros a reușit să mute reflectoarele pe activitățile economico-private ale lui Tudose. 

Adauga comentariu