Orice om îi plac ceasurile din leafa de euroșparlamentar. Sau despre activitatea din "umbra" paginii de socializare a lui Daniel Buda

Vă supunem atenției activitatea intensă de ”euroșparlamentar” a fostului pedelist Daniel Buda, care a deținut funcția de Președinte al PDL Cluj, actual Președinte al PNL Cluj, ”euroșparlamentar” din anul 2014, după ce pierduse la mustață în fața Steluței-Gustica Cătăniciu poziția din Parlamentul României. Buda are o participare activă pe pagina sa de socializare, iar pentru aceasta primește o leafă europeană de vreo 4.300 de euro. Dar cel mai mult, lui Buda Daniel, cel ”cu credință în Dumnezeu”, îi plac discursurile alambicate și, mai ales, ceasurile.

Iată și un scurt fragment din raporteale lungi pe care le înșiră fără opreliște pe pagina sa oficială de socializare. Cu precizarea că nu spune nimic concret, dar ne arată ceasurile în imagini. Din care înțelegm că e mândru nevoie mare de accesoriile pe care le posedă:

Totodată, în cadrul ședinței vom acorda un vot asupra acordului provizoriu rezultat în urma negocierilor interinstituționale privind Statisticile integrate referitoare la ferme, va fi supus spre adoptare proiectul de raport privind Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii precum și adoptarea proiectului de aviz privind Dubla calitate a produselor pe piața unică, al cărui raportor din umbră sunt desemnat din partea grupului PPE. Nu în ultimul rând, vom avea doua schimburi de opinii, unul pe tema Bugetul general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2019 - toate secțiunile iar celălalt pe tema Practicilor comerciale neloiale din cadrul relațiilor dintre întreprinderi din lanțul de aprovizionare cu alimente”.

Ce am înțeles din acest amestec de cuvinte: ne preocupă ”Viitorul” (cu majuscule, de prezent nici că ne pasă). Și ”vom acorda un vot unui acord provizoriu, care n-are mare însemnătate, dar e rezultatul negocierilor”. De asemenea, e vorba de ”un proiect de aviz” privind dublul standard al produselor. Despre calitatea cel puțin îndoielnică a produselor se știe de ani de zile. Dar, în sfârșit, s-a prins și Daniel Buda.  Formularea ”Raportor din umbra”, după cum se recomandă, este sugestivă. Se referă, probabil, la ”umbra” din spatele paginii de socializare. 


”Nu în ultimul rând, vom avea două schimburi de opinii” – iar această ”precizare” este cât se poate de savuroasă. Stilul impersonal ori mai degrabă la persoana a treia, lasă loc de interpretări. Și Daniel Buda, asemenea colegului Păunel Tișe, a început să vorbească despre sine la persoana a treia. 

CITEȘTE ȘI: Tișe la persoana a treia: când președintele Consiliului Județean se autointitulează ″domn″

Iar înșiruirea întâlnirilor este năucitoare. Doar că nu înțelegem cu ce se alege țărișoara noastră de pe seama acestor strângeri de mână. Iar strângerile de mână cer și un ceas pe măsură, să nu uităm:

click foto pentru imagine completă

”De asemenea, delegația PNL din care am făcut parte a avut întâlni cu președintele Konrad-Adenauer-Stiftung, domnul Norbert Lammert, fost președinte al Bundestag, precum și cu secretarul general adjunct, Gerhard Wahlers, director al Departamentului pentru cooperare europeană și internațională al Konrad-Adenauer-Stiftung”. 

”Agenda a cuprins așadar întâlniri cu domnul Hans Martin Sieg, Director al Biroului KAS din România și Republica Moldova, cu domnul Christoph Bergner, președintele Forumului germano-român și cu membrii forumului, domnii Robert Schwartz și Gerhard Kopernik. De asemenea, am avut întâlniri cu prof. dr. Jan Hecker, Șef al Departamentului pentru Politică Externă, Securitate și Dezvoltare în Cancelaria Federală, întâlnire cu domnul Nico Lange, director adjunct al CDU. La sediul Comitetului pentru relațiile economice din Europa de Est am avut o întrevedere cu domnul Michael Harms, director executiv al Comisiei pentru relații economice din Europa de Est. În cadrul deplasării am purtat discuții și cu purtătorul de cuvânt al ministerului pentru Afaceri Externe, domnul Jurgen Hardt și cu membri ai Grupului de lucru pentru afaceri externe al Grupului Parlamentar al CDU, cu doamna Katja Leikert, președinte adjunct al Grupului parlamentar al CDU/CSU pentru afaceri europene, cu domnul Manfred Grund, secretar parlamentari al grupului CDU/CSU și Christian Hirte, secretar de stat în Ministerul Economiei și Energiei”.

”În cadrul vizitei au fost abordate teme legate de parteneriatul PNL-CDU, principalele modalități de colaborare în privinţa subiectelor de pe agenda europeană, necesitatea unei coordonări a politicii externe comune la nivelul Uniunii Europene, menţinerea parteneriatului transatlantic, Brexit şi strategia Partidului Popular European pentru alegerile europarlamentare din 2019. 

De asemenea, au fost atinse şi subiecte privind politica internă, cum ar fi configuraţia coaliţiei gvernamentale din Germania în contextul responsabilităţii pe care CDU a avut-o pentru asigurarea echilibrului şi a continuităţii, dar şi responsabilitatea pe care PNL o are, ca principal partid de opoziţie, pentru apărarea democraţiei si a parcursului european al României”.

V-ați plictisit? Și noi am obosit. 

”PNL – principal partid de opoziție”. Hai să fim serioși. Poate ”din umbra”. 

”modalități de colaborare în privința subiectelor de pe agenda europeană” – nu știm nimic nici despre ”modalități”, dar nici despre ”subiectele de pe agenda europeană”.

”au fost atinse și subiecte privind politica internă” – ei, dac-au fost ”atinse”, atunci putem dormi liniștiți. Cu vreo 5.000 de euro pe lună, am ”atinge” și noi niște subiecte de pe ”agenda europeană”. 

Și ”discursul” de pe Facebook continuă fără noimă, în același ritm. Multe ”succesuri” a repurtat Daniel Buda în plan european. Când citim, suntem mai liniștiți. Măcar știm cine toacă banii europeni. 

Iar concluzia e una singură: orice om îi plac ceasurile din salariu de euroșparlamentar.

CITEȘTE ȘIDaniel Buda primește 4.300 euro lunar, de la Parlamentul European, ca să achite o chirie lunară de 16,61 lei pentru biroul său din Cluj. Ce răspuns năucitor ne-a dat când l-am întrebat cum „sparge” mii de euro într-o lună

Europarlamentarul Daniel Buda are un birou de 20.000 de euro pe luna 

 

 

sursa foto: Daniel Buda/Facebook

Adauga comentariu