Organizatorii UNTOLD și NEVERSEA anunță ceea ce Ziar de Cluj a anticipat deja: Accesul la festivaluri, condiționat de test negativ sau certificat de vaccinare

Așa cum Ziar de Cluj anticipa încă de acum două săptămâni, organizatorii UNTOLD și Neversea intenționează să condiționeze accesul la festival de un test COVID negativ sau de certificatul de vaccinare. 

Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalurilor Untold și Neversea, propune organizarea celor două evenimente cu public în acest an, în ciuda pandemiei, și condiționarea intrării spectatorilor. Acesta propune ca accesul la festival să se facă cu dovada vaccinării, dovadă anticorpi sau rezultat negativ la un test rapid COVID-19.

"Acestea sunt trei dintre soluțiile și măsurile care credem noi că într-un mod cumulat ar putea să ajute și să permită reluarea activităților cu public. O măsură de genul distanțare socială este imposibilă. Cel mai important lucru este să ne punem la masă cu autoritățile și să inventăm și să găsim acel manual de utilizare a unui eveniment. Să înțelegi cum poți izola oameni care prezintă un risc de cei care nu prezintă un risc”, a declarta Edy Chereji la Antena 3.

Ziar de Cluj a stat de vorbă și cu PR managerul de la Electric Castle și TIFF care a declarat că și ei au avut discuții privind condiționarea accesului de un test negativ sau de un certificat de vaccinare. Ziar de Cluj le-a pus atunci aceeași întrebare și organizatorilor UNTOLD, dar aceștia au evitat să ofere un răspuns. Se pare că aleg să comunice aceste chestiuni de interes public selectiv. Presa locală a devenit prea mică pentru ei, astfel că doar presa națională este suficient de importantă pentru UNTOLD, un festival care a ajuns mare cu banii clujenilor, dar a căror organizatori pare că au uitat asta.

Raed Arafat a declarat însă că nu se știe cum o să fie la vară și este posibil că festivalurile să nu poată să aibă loc.

„„S-a supărat pe mine cineva că am zis, atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul să comenteze de la Cluj că Arafat nu se pricepe la industrie, mă pricep mai mult la medicină, aşa este, e adevărat. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta...(...) Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor”, a afirmat Arafat, conform news.ro.

 

Adauga comentariu