Ordonanța Militară numărul 7: Zboruri suspendate în toată țara, carantină totală în Țăndărei, personalul forestier participă în dispozitivele MAI și MApN!

Prin ordonanță militară, este introdus sub carantină totală orașul Țăndărei din județul Ialomița. Începând de mâine se suspendă și toate zborurile comerciale spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, astăzi, Ordonanța Militară nr. 7. Ministrul Marcel Vela a detaliat principalele măsuri adoptate și a explicat necesitatea adoptării.

„Alt factor este comportamentul unor cetățeni, care nu înțeleg cât de periculos este să ignore legea. Avem deja un cetățean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenți, la Vaslui. În Ialomița, dintr-un total de 48 de cazuri de infecție, 31 sunt din Țăndărei. Din 8 decedați, 7 sunt tot de acolo”, a precizat ministrul.

Principalele măsuri prevăzute în ordonanță:

-se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei, județul Ialomița.
-se suspendă toate zborurile spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Olanda, Turcia, Marea Britanie și Iran, începând de mâine.
-se prelungește perioada de suspendare pentru transportul rutier internațional de persoane dinspre Spania, Italia, Turcia, Austria, Elveția, Belgia, Olanda, Marea Britanie.
La cererea ministrului Mediului, a fost introdus un articol pentru a preveni infracțiunile forestiere. Personalul forestier va participa în dispozitivele de control al circulației împreună cu personalul MAI și MApN, în vederea controalelor specifice.
ordonanța va fi publicată azi în Monitorul Oficial.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a urcat sâmbătă la 3613, dintre care 329 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 141 de persoane au decedat din cauza Covid-19.

Sursa: Biziday.ro

Adauga comentariu