Orasul, sufocat de trotuare pline de masini. Solutia Primariei e sa ne faca autostrazi pietonale, iar educatia cetatenilor in trafic sa ii revina presei

Comentarii

Cineva

29.07.2016 20:52

In Cluj nu se va rezolva problema cu soferii care parcheaza aiurea, poate sa angajeze primaria inca 1000 de politisti locali, poate sa reinventeze divizia SS fiindca degeaba. Atata timp cat in Cluj nu s-a construit nimic in ultimii 26 de ani, ma refer la centuri ocolitoare, strazi suspendate, un tunel, parkinguri subterane cu multe locuri de parcare, poti amenda soferul de 5 ori pe luna fiindca pur si simplu la un moment cedeaza sa se invarta cu masina cautand loc de parcare si parcheaza unde apuca. Nu poti pretinde unui sofer sa parcheze corect daca nu-i pui la dispozitie parcari. N-a cerut nimeni sa fie exact atatea locuri de parcare cate autoturisme sunt, dar sa fie totusi un procent satisfacator de parcari. Prin urmare, pot sa fie 1000 de politisti locali care sa amendeze, fiindca e degeaba, soferul nu poate lua masina in spate ca un rucsac si sa o urce pe balconul blocului. Nu iau apararea soferilor, dar nici nu-i pot condamna (exceptie cei care parcheaza pe trecerea de pietoni sau in dreptul curtilor de acces, chestii de genul asta). Asa ca planurile futuriste ale "somitatilor" din primarie sunt egal cu zero. Pana nu se construiesc variante, pot sa planifice planu' lu' peste prajit fiindca e doar pierdere de timp. ADMIN: Când cineva își cumpără o mașină, nu-și cumpără și locul de parcare cu ea. Nu-și cumpără nici măcar asigurarea că va avea un loc de parcare cândva, undeva. Locul de parcare nu este un drept cumpărat odată cu mașina. Vreți parcări, mobilizați-vă și protrestați la Primărie. Dar nu încălcați legea parcând aiurea, încurcându-i pe ceilalți.

Cineva

30.07.2016 02:26

N-am spus ca cei care isi cumpara masina isi cumpara si locul de parcare. Dar atunci cand un cetatean aude din gura alesului ca traieste intr-un oras european, automat deduce ca exista locuri de parcare suficiente (macar relativ). Un oras european presupune si parkinguri, nu doar paranghelii in centru. Cum ramane, ori suntem oras european, ori nu mai suntem? :) Iar ce am scris mai sus n-am scris cu rautate, ci pur si simplu e realitatea, e nervul omului care cedeaza si zice "fie ce-o fi dar eu nu mai rezist si parchez aici" Poate omu' sa aiba bun simt, cand motorul fierbe, cand se termina combustibilul, cand ala micu' de pe bancheta din spate se apuca de plans ca el nu mai rezista in masina, cand turistul se invarte de nebun prin oras cautand loc liber de parcare, pur si simplu vor parca unde vor apuca. La asta m-am referit, nu la incalcatul legii cu buna stiinta. Cat despre proteste, anunt de pe acum ca in toamna sau cel tarziu la inceputul iernii vor fi proteste (desi nu stiu la ce vor ajuta fiindca nu se pot face parkinguri peste noapte, iar alesii din primarie clar nu vor demisiona). Dau "bookmark this page" ca sa pot spune "v-am zis eu?" :) ADMIN> Corect, dar si eu am scris despre cocalarii care au impresia ca si-au cumparat masina cu tot cu dreptul de-a parca unde li se nazare de-o terasa. Restul, cei cu bun simt, oricum cred ca suunt primii vazuti de militianul Primariei care-i amendeaza chiar langa masina cocalarului. :)) apoi vorbesc despre cei care umbla pe pietonala cu masina in cautare de parcare la umbra, cei care-si pun masina peste postele de bicicleta. Iar solutia nu este sa ne certam noi, pietonii si soferii, ci sa-i blocam cu masinile intrarea in primarie Adulatului, sa vada cum e sa ai masini pe trotuar, la intrarea in primarie - si chiar si la el la bloc. E actiune civica de protest si sib presiune stiu clar ca Adulatul chiar lucreaza, chiar vine cu solutii - ca nu suporta sa iasa in fata. Are oroare de publicitate negativa. :))))

Nicu

30.07.2016 18:07

Nu se va face nimica in afara de schimbat borduri si pavaje, eventual cate-un giratoriu cu panselute colorate, ca se vad frumos din autobuzele pline de abonamente moca. Va ganditi ce va fi din Octombrie? Tampenia cu banda dedicata isi va face efectul si va bloca totul, deja efectele se vad in special la intersectia de la Teatru, cozile de pe Eroilor sunt infioratoare si nu la ore de varf, orasul fiind relativ mai liber. Descongestionarea traficului se face prin rute alternative gen pasaje, centuri urbane, parkinguri in special subterane. Blocurile care vor rasari in zona M. Viteazu cu birouri, etc vor desavarsi necazul soferilor. Am citit mai daunezi un plan de organizare al circulatiei emis de  Primarie. Ramai blocat la cata stufosenie, cate neologisme, cate expresii neinteligibile, sofisticate,  fara nici o legatura cu realitatea, departe de realiattea de zi cu zi din oras. Pacat ca nu vor fi sperante , ca mai pierdem inca 4 ani. Dar daca asta-i pohta ce-au pohtit?

koku

31.07.2016 13:09

cu bani aruncati pe circ si vin pt.,,prostime"vezi festivaluri , concerte si petreceri galagioase dand bani firmelor de casa, se pot face parcari mari, moderne, la fiecare intrare in oras, 1000-2000 de locuri macar ; sa mai scapam cumva de trafic si de viniturile de prin cartiere ce blocheaza aleile si parcarile, aparand certuri dese , luni de zile si ani, obligandu-i cumva sa isi tine masinile acolo, inclusiv multe de firma, oferindu-le alternative si abia apoi amenzi pt. cine nu se conformeaza.....

Roxana

31.07.2016 23:59

Cu toate astea lumea voteaza Boc, Iohannis etc

Adauga comentariu