ORASUL NIMANUI. Noi plangeri de la clujenii de pe Bulevardul Muncii: infractorii isi fac de cap sub ochii politiei

Dupa articolul despre cresterea ilicita a cailor in zona cartierului Iris, clujenii ne-au trimis noi plangeri legate de felul in care se comporta romii care locuiesc acolo. Acestia fac scandal, imprastie mizerii pe dealurile din jur, si, mai nou, fura cu scuterul, dupa care isi transporta marfa cu un carucior legat de vehicul

Oamenii se plang ca se confrunta cu aceste probleme de multi ani, insa autoritatile nu sunt capabile sa puna piciorul in prag. 

“E dezastru, avem probleme cu ei de multi ani si nimeni nu face nimic”, a precizat un clujean din vecinatate. 

Acesta ne-a trimis imagini cu un spatiu in care vara se jucau copiii din zona, acoperit complet de gunoaie. 

“Fura orice, ieri au sustras de la cei care lucrau la drum un picamer, toate capacele de la canale sunt furate. Nu mai zic nimic de felul in care umbla cu caii pe drum. Mai nou, merg la furat cu scuterul dupa care leaga un carucior cu care duc marfa. Politistii care sunt chemati nu le fac niciodata nimic”, s-a mai plans acesta. 

Ca intr-un veritabil Harlem al Clujului, in fiecare zi apar persoane care vand telefoane furate si nu se jeneaza sa fure de la copiii iesiti la joaca. 

“Sunt cazuri destule cu reclamatii. Cel putin de doua ori au fost si mascatii la ei. Fura, fac scandaluri si lasa multa mizerie dupa ei, plus lipsa capacelor de canal furate”, spune acesta.

Au fost si oferte pentru cumpararea terenului unde pot fi vazuti cai legati in curte insa, potrivit localnicilor, nu s-a putut, din cauza ca cei care stau acolo nu au acte care sa dovedeasca proprietatea. Mai mult, romii ar mai fi construit inca o casa fara acte, putin mai sus”. 

Clujeanul ne-a mai trimis imagini cu doua tevi de termoficare furate din blocul in care locuieste, necaz cu o urmare care pare un banc prost. 

“A sunat administratorul la politie si au spus sa-i prindem ca vin si ei”, a precizat clujeanul. 

O alta intamplare pare din aceeasi gluma nesarata.

“A fost aici un copil de rom care tot fura, dar nu il arestau pentru ca nu avea 16 ani. Pe pe la vreo 17 ani si ceva l-au legat: avea peste 60 de dosare pentru furt. Cu asta ne confruntam noi zi de zi asta e poarta de intrare in Cluj dinspre est”, a mai spus localnicul de pe Bulevardul Muncii. 

Oficialii Inspectoratului Judetean de Politie Cluj nu ne-au furnizat inca un punct de vedere in acest context.

Amintim ca Ziar de Cluj a mai atras atentia recent asupra unor nemultumiri ale clujenilor din zona, mai exact a prezentei unor cai cu atelaje pe strada, adapostiti in spatii insalubre sau purtati de stapanii lor pe trotuar este un spectacol cotidian pe Bulevardul Muncii. Cazurile au fost reclamate in numeroase randuri de catre localnici, au aparut in zeci de articole in presa locala, dar situatia nu s-a schimbat deloc de-a lungul anilor. 

In 2014, Primaria Municipiului Cluj-Napoca a intocmit 6 procese verbale in zona. 

“S-au acordat sanctiuni pentru atelaje, potrivit HCL 270/2009 (referitoare la stabilirea unor masuri pentru circulatia animalelor domestice pe raza municipiului Cluj-Napoca, n. r.), cu amenzi intre 200 si 400 de lei. In plus, asta implica si ridicarea atelajelor, proprietarii avand apoi la dispozitie 5 zile ca sa le recupereze. In masura in care apar reclamatii si solicitari intervenim la fata locului”, a precizat atunci un reprezentant al Biroului Mass-Media din cadrul municipalitatii clujene. 

Comentarii

aDGADS

18.03.2015 16:39

Pai da ca traim in capitala vestului salbatic....sau nu asa era? Aici unde asa numita institutie a politiei locale este plina de pile si spagari care nu misca un deget. Normal fiindca se bucura de un "sef" foarte inelegator pe care il doare in cur de ceea ce se intampla in oras si cu toate astea, din pacate cetatenii acestui municipiu nu au curajul sa faca nimic.

Adauga comentariu