ORASUL NIMANUI: Emil Boc a "investit" 353.000 euro in groapa de gunoi Baile Someseni

Primaria Cluj-Napoca s-a implicat in procesul de reabilitare al Bailor Someseni prin alocarea a 353 de mii de euro de la bugetul local. Desi lucrarile de refacere trebuiau sa inceapa inca de anul trecut, azi locul e plin de sobolani, soparle si gunoaie, iar cetateni care trec prin zona il folosesc pe post de toaleta publica. Baile Someseni, un obiectiv care a adus faima Clujului prin izvoarele care ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi si reducerea glicemiei, ramane in paragina si in acest an. Populismul cu care Emil Boc a "imprumutat " S.C. Baile Someseni Group SRL, imprumut care urmeaza a fi recuperat de catre municipalitate in 20 de ani, prin tichete gratuite pentru pensionari  se pierde printre stufaris, gunoaie si mlastina plina de sobolani de la capatul estic al Clujului. Pensionarii care astazi ar trebui sa beneficieze de asa-zisele gratuitati nu vor mai apuca sa vada Baile Someseni refacute la standardele care le-au facut cunoscute in toata Europa.

De o parte si de alta a drumului de acces spre vechea poarta de intrare a Bailor Someseni munti de gunoaie pot fi vazute de trecatori. Gardul metalic a disparut la fier vechi de mai bine de zece ani. Primaria Cluj-Napoca a promis inca de anul trecut ca va incepe lucrarile de infrastructura, insa nici pana in ziua de azi nu a miscat un deget la Baile Someseni.

Copacii au fost taiati recent, insa nimeni nu s-a sinchisit sa vada cine a facut-o. Inspre calea ferata o familie fara adapost si-a ridicat o cocioaba. 

In bazinele in care in urma cu mai bine de 20 de ani se tratau zeci de mii de turisti, astazi domneste jegul, iar sobolanii fug speriati de cei care vin sa isi mai umple cate o sticla de apa. Majoritatea izvoarelor tamaduitoare sunt infundate cu PET-uri si moloz.

Cladirile care adaposteau baza de tratament sunt la pamant. Doar cativa pereti de caramida mai stau in picioare iar printre daramaturi se mai pot vedea resturi ale mobilierului bazei medicale.

Printre stufaris, daca te incumenti sa mergi, poti sa mai gasesti cateva bazine pline de gunoi, iar de jur imprejur sobolanii sar printre PET-uri. Trecatorii folosesc stufarisul pentru a-si face nevoile.

 

In 14 noiembrie 2013 consilierii locali au votat alocarea sumei de 353.000 de euro pentru lucrarile de infrastructura in zona Bailor Someseni. La un an si jumatate de la votul acestora, nimic nu s-a schimbat, iar investitorii privati nu dau semne ca ar face ceva in demararea lucrarilor de constructie a aquapark-ului mult visat de catre toti clujenii. 

UPDATE: Primarul Emil Boc a precizat pentru Ziar de Cluj ca deocamdata municipalitatea nu a investit niciun ban pentru viabilizarea zonei, si ca acest lucru se va intampla abia dupa demararea lucrarilor de catre investitorul privat.

"Investitia de la Baile Someseni este privata. Terenul este proprietate privata in totalitate. Primaria poate investi in drumurile de acces spre bai si in iluminatul public aferent DUPA aprobarea si demararea investitiei de catre agentul privat. Se pare ca investitorul are probleme cu finantare investitiei. Primaria nu a investit niciun leu pana acum", a precizat edilul.

Comentarii

cucurigu

24.03.2015 16:22

Pai, de ce sa se ocupe Primaria? Sunt mult prea ocupati cu altele, gen, cum sa plateasca alte ziare sa il pupe in fund pe Boc, cum sa mai "fure" cativa banuti sa le ajunga cand vor fi la zdup, cum sa incheie contracte peste contracte prin care sa mai spele niste banuti si mai ales, cum sa mai puna pe unu sau altu' in posturi de conducere pe pile si relatii. Cu banii alocati pana acum ce s-a intamplat? Sau au disparut si aia subit? Bine ca stam indiferenti la focare de infectie. Pe vremuri oamenii se tratau cu apa de acolo. Acum, parca mai stai sa te gandesti daca e sau nu viabil sa mai ajungi prin zona, daramite sa mai folosesti si izvoarele.

Vio

24.03.2015 19:44

Intrebati-o pe babaciunea de  avocata Stanca Ghidro , unde se duc banii alocati pt acest proiect ..... 

JUCAN MARTA

22.07.2015 11:32

Pacat ca nu se investeste in baile someseni, eu stau in cartierul Intre-lacuri si cand eram mica tin minte ca mergeam cu mama mea la bai , era 2 bazine de apa calda si un bazin cu apa rece cu namolplus bazun cu namol pt nudisti femei si separat nudisti barbati, erea fainla restaurant serveam mici, era bere  mergea multa lume si oamenii muncii isi permiteau o iesire duminica, nu mai spun ce cozi ere la izvoarele de apa  care trateaza rinichii.de de nu aplicati la fonduri europene  dupa investitie ar veni bani frumosipromisiuni sunt pacat ca nimeni nu se gandeste la sanateta oamenilor, se tot fac clinici private  am vazut ca se face un spitalde recuperare in cluj  si acolo s-ar putea face spital cu namolul acela si nu ar trbiu oamenii sea mearga pina la techirghiolpoate v-am dat o sugestie si o puneti in aplicare in viitorii 5 ani , poate cand ies si eu la pensie sa mai fac baie acolocu stima

Adauga comentariu