ORASUL NIMANUI: Curtile din centrul orasului, lasate in paragina

Modul dezastruos prin care orasul este administrat se poate observa si in spatele cladirilor din zona centrala. Multe dintre acestea sunt in administrarea Primariei Cluj-Napoca, iar curtile sunt folosite pentru depozitarea molozului, pentru parcari, iar tomberoanele de gunoi sunt mai tot timpul pline. Asociatiile de locatari nu sunt cu mult mai presus decat reprezentantii Primariei pentru ca nici curtile particulare nu sunt mentinute la standardele impuse prin titulatura “Oras de cinci stele”. Ziar de Cluj va propune sa vedeti ce se ascunde in spatele cladirilor scorojite a caror tencuiala este mereu un pericol pentru trecatori.

Pe strada Regele Ferdinand majoritatea curtilor interioare au numeroase anexe gospodaresti care sunt folosite fie pentru locuit fie pentru exploatarea la maxim a spatiului, fiindca exista numeroase firme care functioneaza in astfel de cladiri cu caracter temporar. Gangurile de acces sunt pline de igrasie, iar aici sunt parcate masinile celor care locuiesc sau lucreaza in zona. FIecare centimetru patrat este folosit la ceva. 

Curtea Primariei Cluj-Napoca de pe strada Eroilor pare relativ aranjata la prima vedere, insa depozitarea obiectelor de mobilier si a motoscuterelor de la politia locala ii lasa platitorului de impozit impresia ca nimanui nu ii pasa de cum arata orasul. 


Dezorganizarea din Federatia Share se poate observa si dupa cum le este amenajata curtea din spatiul unde isi au sediul. Cu zeci de saci de gunoi la usa, panouri de reclama aruncate pe jos, schele si moloz si casete de bere in mijlocul curtii isi asteapta Federatia in acest an vizitatorii la sediul de peste 100 mp oferit de Primaria Cluj Napoca.

Cladirea de pe strada Eroilor numarul 2 este locul unde cele mai importante partide de pe scena politica clujeana isi au sediul. S-a scris de nenumarate ori despre modul dezastruos in care isi administreaza acestea curtea, insa fara niciun efect. Cu toate acestea, lipsa locurilor de parcare face ca multi sa isi lase masina la voia intamplarii in curtea partidelor. 

Situatia este asemanatoare in majoritatea curtilor de pe strada Eroilor. Masini parcate, tomberoane de gunoi pline, anexe gospodaresti inchise cu lacatul, usi a caror vopsea s-a decojit odata cu trecerea timpului, grafitti cu citate din imnul national si o nepasare totala a celor care locuiesc in centru cu privire la modul in care le arata exteriorul cladirii. 

Clujul nu inseamna doar imaginea pe care o vedeti la o plimbare pe bulevardul Eroilor. Clujul este si dincolo de portile deschise ale cladirilor ce marginesc bulevardul. 

Comentarii

yiry

19.03.2015 11:55

Acestia sunt gospodarii care ar trebuii sa conduca orasul nostru. Pai oameni buni, ce asteptari sa avem de la ei daca nici macar propriile lor sedii nu pot sa si le ingrijeasca. De ce ne mai miram de faptul ca orasul arata cum arata daca curtile lor sunt ca dupa razboi, vrem locuri de parcare in oras si ei isi parcheaza masinile in curti pe unde apuca, vrem curatenie si in fata sediului federatiei Share este o groapa de gunoi, de ce mai avem asteptari?! Asteptarile ar trebuii sa le avem de la noi fiindca nimeni nu are curajul sa miste un ac in acest oras, toata lumea sosoteste despre cat de rau merge orasul dar nu ar vrea sa faca ceva in privinta asta

ce???

19.03.2015 14:53

Pe langa faptul ca ne-am facut de rusine cu cazul Apostu si Udrea, pe langa faptul ca pe Boc inca nu se sinchiseste sa il aresteze (inca) DNA-ul, mai trebuie sa si suportam tot jegul din oras? Pana acum eram mandru ca sunt Clujean. Acum, mi-e si rusine sa spun cuiva de unde provin.

livia

25.03.2015 11:06

Haideti  sa fim corecti!  nu domnul primar e de vina  de mizeria in care se complac chiriasii din  centrul CLUJULUI. Sa nu uite ca majoritatea pe vremea raposatului plateau chirii foarte mici .Noi cei de la periferie ne maturam trotuarele mai plantam flori . Ar fi culmea sa cerem primariei sa ne faca curat .Noi platim impozite nu sa incurajam LENEA!

Adauga comentariu