ORASUL NIMANUI: In cartierul Dambul Rotund cosurile de gunoi sunt inexistente, iar strazile neasfaltate

Clujenii sunt deja obisnuiti de nivelul ridicat de mizerie atat din centrul orasului cat si de la periferie. Un cartier al orasului care a scapat de sub observatia administratiei locale este cartierul Dambul Rotund. Rampe de gunoi clandestine, parcuri de joaca inexistente, strazi neasfaltate si cosuri de gunoi lipsa. Toate acestea le puteti observa in partea de nord a municipiului unde promisiunile electorale nu au fost respectate.

De cum incepi sa urci pe starda Alexandru Odobescu poti observa cum incet, dar sigur se dezvolta o adevarata rampa de gunoi clandestina. Moloz, capace de toaleta, pungi de resturi menajere, cauciucuri de bicicleta si multe borcane. 


Singurul loc de joaca pentru copiii din zona este un melc ruginit, ratacit printre mizerii. Nicio bancuta, niciun tomberon de gunoi, semn ca reprezentantii administratiei locale nu au mai dat de mult prin zona.


Desi sunt numeroase strazi asfaltate in cartierul Dambul Rotund, totusi au mai scapat cateva din planul de investitii al Primariei Cluj-Napoca. Strazile Privighetorii, Cucului sau Dealului nu vor vedea prea curand asfaltul, desi sunt zeci de case ai caror proprietari platesc impozite la bugetul municipalitatii.

Paraul Lombului este plin de resturi menajere si de PET-uri. 

Un lucru foarte important de sesizat a fost faptul ca pe majoritatea strazilor din Dambul Rotund nu exista amplasate pe stalpi cosuri de gunoi, iar cetatenii sunt nevoiti sa arunce mizeria fie in gurile de canal, fie pe strada. 

Trotuarele sunt pline de masini parcate, desi majoritatea caselor au curti spatioase sau chiar garaje. 


 

Comentarii

torockz

28.03.2015 08:17

TRIST! cartier rezidential intr o capitala culturala europeana 

mumu

28.03.2015 11:58

FOARTE TRIST! Parculetul de pe Odobescu este un focar de infectie!!!! Locuitorii din zona l-au curatat de "n" ori, dar degeaba..............de asfalt ce sa mai zicem..........si strazile asfaltate au fost "perforate" de cei de la gaz, apa-canal etc. Reprezentantii primariei nu au fost in zona nici macar la receptia lucrarilor de asfaltare..........pe trotuare oricum nu se poate circula, sunt inclinate foarte tare, risti o entorsa in primii 20 metri...asta e..............vin alegerile, vedem atunci...............

mda

30.03.2015 10:56

Da, e foarte dureros sa vezi cum edilii acestui oras isi bat jos voit de noi. E foarte dureros sa vezi cum cartiere peste cartiere stau sa se darame. La fel sunt majoritatea cartierelor, mai ales cele noi, cele "de lux". Uneori, de cand e Boc primar, avem impresia ca inloc sa mergem inainte, o luam inapoi. Suntem cu zeci de ani in urma si asta nu se va schimba decat atunci cand Clujul va fi condus de tineri fara interese politice. Altfel, vom asista in continuare la drame politice, sustineri de tot felul si telenovele cu pitici porno care nu stiu sa reactineze decat atunci cand le e afectata integritatea si imaginea publica.

zoro

30.03.2015 10:58

este foarte simplu sa vii si sa spui ca defapt locuitorii sunt de vina fiindca nu pastreaza curatenia. dar ce aveti de spus in apararea voastra prin faptul ca lipsesc tomberoanele, sau prin faptul ca nu se golesc cu saptamanile. am fost ieri la cetatuie, locul care ar trebuii sa fie un punct turistic al Clujului, vreau sa va spun ca la intrarea in parc erau 3 tomberoane imbusite si pe langa ele gunoi de mai umpleai 3. oare este greu ca rosalul sa ajunga pana acolo?? nu cred, doar nu merg pe jos dar indiferenta asta......

pacat

30.03.2015 14:12

Asteptam sa vedem in cati ani vor fi asfaltate toate strazile din cartierele marginase, strazi care nu au vazut niciodata asfaltul. Pe langa faptul ca in Centrul Clujului facem slalom printre gropi, Doamne Fereste sa fie nevoie sa mergem intr-o zona mai acatari, ca ne rupem picioarele si masinile. Unii dintre noi au ajuns in punctul in care sa fie evitati pana si de firme care ofera servicii, tocmai pentru ca stam intr-o astfel de zona. Care se spune ca e "Zona de Lux", cand, de fapt, e mai rau ca la tara. Ar trebui sa-i fie rusine lui Boc. De fapt, ce rusine, ca pe el il doare in gaoaza de problemele noastre. De cele mai multe ori se sesizeaza pentru ca vede ca e facut cu ou si cu otet in Ziare, nicidecum pentru ca e informat corec cu privire la ce se intampla in oras. Ca o intrebare retorica. Cand a fost Boc ultima data in Dambu' Rotund? La alegerile trecute? Va face din nou pact cu astia de la Diferit ca sa le promita fals locuitorilor ca anul viitor se rezolva?

Astae

30.03.2015 16:54

Nu doar in Dambu' Rotund sunt problemele astea, din pacate. In foarte multe zone, Clujul arata ca dupa bombardament. Sa fie indiferenta, nepasare, sau bataie de joc? De cele mai multe ori, sesizarile pe care le trimitem in diperare catre Primarie, nu au nicio solutionare. De aici, concluzia ca cei care ne conduc nu au absolut niciun interes sa ne ajute. Noi platim taxe si impozite, suntem printre primele orase la plata taxelor si a impozitelor, si totusi, suntem nevoiti sa traim printre jegurile altora.

Adauga comentariu