Orasul Nimanui: Buruienile din Parcul Iuliu Prodan au depasit un metru si jumatate. Primaria doarme in iarba

Cluj-Napoca nu inseamna doar strazile din centrul orasului. Cluj-Napoca inseamna si strazile din Zorilor, Manastur, Grigorescu, Marasti sau Gheorgheni. In timp ce Parcul Central Simion Barnutiu se apropie de nivelul estetic si al ofertelor de distractie cu cel al spatiilor verzi din marile orase europene, in cartierele municipiului realitatea ofera o cu totul alta imagine. Buruienile depasesc un metru, iarba e netunsa, bancile rupte, spatiile de joaca fara cosuri de gunoi. Cetatenii din cartierul Zorilor reclama starea deplorabila in care a ajuns Parcul Iuliu Prodan si cer imperativ municipalitatii sa se implice in amenajarea oazei de verdeata si liniste a cartierului.

Cetatenii cartierului Zorilor, cartier unde isi are resedinta si primarul Emil Boc, reclama faptul ca la trei ani de la inaugurare Parcul Iuliu Prodan a devenit o adevarata jungla. Alei pietonale crapate, buruieni de un metru si jumatate, nicio toaleta publica, iarba netunsa ofera copiilor si mamicilor o imagine jalnica a modului prin care intelege Primaria sa administreze un parc.

“La 3 ani de la inaugurare parcul Iuliu Prodan din Zorilor e in ultimul hal, iarba nu a fost tunsa anul acesta deloc, urzici si buruieni de peste un metru, trotuarul surpat pe latura de  vest”, a aratat un cititor intr-un email transmis redactiei.

Suprafata de 3,1 hectare pe care o are Parcul Iuliu Prodan este in opinia locuitorilor de pe strada Gheorghe Dima o locatie de relaxare cu mult potential, insa lasata in paragina de autoritati. In urma cu trei ani, Parcul Iuliu Prodan, a fost amenajat de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. De la inaugurare si pana in prezent au fost neumarate sesizari cu privire la modul in care este intretinut, zeci de reclamatii fiind trimise catre Primarie. 

“Un loc cu mult potential care arata jalnic. Ruina din mijloc (fost rezervor de apa al Clujului la inceputul secolului 19) e ignorata total, plina de gunoi si cu gratii la goluri ar putea fi valorificata cumva, amenajata partial sau total, daca ar fi interes”, a sesizat clujeanul.

La ora amiezii cateva mamici isi insotesc copiii in locul unde sunt amenajate aparatele de joaca. Undeva in dreapta intrarii se aude sunetul motocositoarelor, semn ca intr-un final reprezentantii administratiei locale s-au autosesizat de starea jalnica a parcului. Un bunic incearca sa isi scoata nepotul de patru ani din iarba care ii trece micutului pana peste cap. 

“Andrei, iesi din iarba. Andrei, ti-am spus sa iesi din iarba acum. Sunt capuse si daca te musca trebuie sa mergem la spital sa iti faca injectie. Hai sa ne dam cu hinta”, striga batranul alergand dupa micut pe alee.

La inceputul anului, Parcul Iuliu Prodan arata ca dupa razboi. Singura toaleta ecologica din parc era rasturanta la pamant, cosurile de gunoi si  bancile erau vandalizate. Solutia gasita de administratia clujeana a fost sa ridice toaleta ecologica si sa o mute intr-un loc nestiut de nimeni. Cosurile de gunoi si bancile rupte au fost reparate, insa de iarba si cladirea fostului rezervor de apa al orasului nu s-a ocupat nimeni. Rezervorul de apa a devenit un adevarat pericol public pentru copii prin faptul ca au disparut gratiile de la intrare, iar starea avansata de degradare a caramizilor din componenta cladirii prezinta riscul ca acestea sa se desprinda. 

Reprezentantii Primariei spun ca, in aceste zile, s-a demarat procesul de cosit al ierbii, iar copacii uscati vor fi taiati pentru a se evita pericolul caderilor de crengi uscate pete trecatori.

“Incepand de azi s-a inceput toaletarea arborilor uscati si tunderea ierbii. Fiind o suprafata mare va dura cateva zile, insa parcul va arata impecabil pana la sfarsitul acestei saptamani”, au declarat reprezentantii Primariei.

Comentarii

lili

10.06.2015 07:54

Daca Primaria le-ar pune cate o coasa in mana la toti cei apti de munca,care primesc ajutoare, am face si economie si le-ar  da posibilitate sa faca si miscare atat de necesara pentru sanatate! Sa nu uitati de Pacul Feroviarilor care nu este din pacate a Primariei!

Tiberiu Gavrila

10.06.2015 09:37

Stimati membrii din conducerea orasului,dece trebuie sa intervina ziarul ca Dvs,sa faceti ordine in oras ?De ce v-am ales?Nu sunteti in stare,  DEMISIA ,lasati pe altii mai capabili !

Adauga comentariu