Orașul e acoperit de nămeți, se circulă cu foarte mare greutate. Viceprimarul Tarcea: „Așa iarnă frumoasă nu am avut de multă vreme”. Boc face live-uri de la concerte

De vineri noaptea, în Cluj, ninge aproape fără întrerupere. Străzile sunt acoperite cu zăpadă, deși conducerea Primăriei spune că firmele de salubritate intervin pentru deszăpezire. Viceprimarul Dan Tarcea spune că în cartiere, pe străzile din zona de intrevenție 3, se vor finaliza deszăpezirile după ce se va opri ninsoarea. Adică la primăvară? La fel ca în fiecare an, Rosal și Brantner au fost amendate. Doar primarul Emil Boc lipsește cu declarații din peisaj. Face în schimb live-uri pe Facebook. 

În tot orașul se circulă cu mare greutate din cauza cantităților mari de zăpadă și a intrevenției proaste a utilajelor de deszăpezire. Bineînțeles că și anul acesta autorităţile au fost luate prin suprindere. De data aceasta, de vină este cantitatea impresionantă de zăpadă. Viceprimarul Dan Tarcea afirmă că se intervine în funcție de zonele prioritare. Cartierele sunt lăsate la urmă, iar prima dată se face deszăpezirea pe arterele principale. 

„Așa iarnă frumoasă din punct de vedere al precipitațiilor nu am avut de multă vreme și orașul este încă feeric pe perioadă de noapte și seara. Dar aceste căderi de zăpadă vin și cu probleme, cu deszăpezirile mai precis. Facem eforturi de trei zile. De sâmbătă noaptea spre duminică facem eforturi de deszăpezire pentru că sunt cantități impresionante de zăpadă. Orașul este împărțit pe trei sectoare, iar pe zona de intervenție 1 sunt arterele principale de intrare și ieșire din oraș, arterele de acces la spital și alte instituții publice, după care vine intervenția numărul 2 unde sunt arterele secundare și abia intervenția trei sunt aleile dintre blocuri. Din punct de vedere legal trebuie să se finalizeze intervențiile în maxim patru ore din momentul în care s-a încetat ninsoarea. Ori la noi de trei zile ninge aproape în continuu cu mici pauze. De aceea și ritmul este un pic mai lent pentru că în momentul în care încheiem prioritatea numărul 1, trecem la 2 și apoi trebuie să intervenim iarăși la prioritatea 1”, a declarat Dan Tarcea, marți dimineața, la Radio Cluj. 

Ca și în anii precedenți, firmele de salubritate au fost amendate. 

„Aș putea spune că se poate și mai bine. Oricum am aplicat destul de multe amenzi firmelor de salubritate care fac și deszăpezirea pentru că sunt anumite zone în care nu s-a intervenit așa cum ne-am fi dorit, de aceea i-am și sancționat, dar sigur că pe clujeni nu îi interesează acest lucru ci îi interesează să fie rezolvată problema. Dacă se oprește ninsoarea, putem să finalizăm intervențiile și pe zona 3, străzile mai puțin circulate”, a mai spus Tarcea. 

Ce se întâmplă cu mormanele de zăpadă care sunt pe marginea străzii după intervenția cu pluguri? 

„Am dat dispoziție ca acolo unde sunt treceri de pietoni să fie curățat astfel încât accesul și traversarea de pe o stradă pe alta să se facă facil. Ori nu putem face față la ducerea unei așa cantități de zăpadă. Sigur, fiecare proprietar și agent economic trebuie să curețe în fața casei. Mormanele de zăpadă vor fi ridicate, vom începe cu zona centrală, stațiile de autobuz și vom duce tot ce e de dus și din celelalte zone. Sunt anumite zone la nivelul municipiului unde se depozitează. Sunt 17 zone unde se depozitează aceste mormane de zăpadă”, a afirmat viceprimarul. 

Emil Boc nu a mai ieșit nici la lopată, nici cu declarații. Luni seara a mers în Piața Unirii, de unde a făcut un live pe Facebook. Clujenii i-au bătut obrazul că îi arde de concerte și live-uri pe net. 

boc live facebook

emil boc live pe facebook

Adauga comentariu