În orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din România, Emil Boc își declară îngrijorarea privind înrăutățirea condițiilor de viață

În raportul său de activitate pentru anul 2020, primarul Emil Boc nota, ca un punct distinct, faptul că orașul pe care îl administrează le oferă locuitorilor cea mai ridicată calitate a vieții din România, Clujul fiind pe locul I pe țară, iar Bucureștiul doar pe locul IV. Lucru imposibil, dacă ne gândim numai la nivelul veniturilor, care în Capitală sunt mai ridicate decât la Cluj, în condițiile în care prețurile sunt similare. Ba chiar sunt mai mari la Cluj, orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară.

În ciuda evidențelor care ne spun că nu suntem deloc pe locul I pe țară, primarul Boc afirma contrariul în raportul său de activitate pentru anul trecut:

„Cluj-Napoca, cea mai ridicată calitate a vieții din România conform Barometrului Urban național publicat la 1 octombrie 2020

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în România sub aspectul condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș și, de asemenea, este poziționat ca cel mai atractiv oraș în cadrul Barometrului Urban publicat recent pe https://citadini.ro/barometru-urban-2020/ și realizat sub egida Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și a Băncii Mondiale.”

Se pare că acum, în februarie 2021, după disensiunile cu conducerea centrala a partidului de guvernare, din care Emil Boc mai face, deocamdată, parte, condițiile de viață ale clujenilor au început să se înrăutățească, în contextul pandemiei, prin care ne-a trecut PNL de ne-a sărăcit!

Șomajul și diminuarea veniturilor, având drept consecință înrăutățirea condițiilor de viață, au ajuns o problemă în pandemie, fiindcă guvernul PNL a manageriat prost pandemia, prin măsuri și restricții care nici nu au ținut sub control rata de infectare, nici nu i-au ajutat pe oameni să își păstreze locurile de muncă și veniturile. 

Astăzi, în orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din România, liberalul disident Emil Boc și-a declarat la radio  îngrijorarea privind înrăutățirea condițiilor de viață ale clujenilor:

„Viața trebuie să meargă mai departe și să avem grijă de alte multe componente. Iar locurile de muncă pentru mine sunt, de departe, o preocupare majoră. 

Vă spun, există o îngrijorare majoră în rândul oamenilor cu privire la diminuarea veniturilor, la pierderea locurilor de muncă, la șomaj, la înrăutățirea condițiilor de viață. 

Pandemia asta a adus partea aia de nenorocire pe care nu o vedem în fiecare zi, dar există, pentru că o simt și o discut cu oamenii și fac tot ce îmi stă în putință să sprijinim firmele, să îi ajutăm pe întreprinzărori să își mențină locurile de muncă, să aducem noi investitori pentru Cluj, să potențăm avantajele competitive pe care le avem, pe ce înseamnă domeniile acestea - cercetare, dezvoltare, inovare, IT, inteligență artificială, hub al inovării, componenta de servicii, componenta de automotive, componenta de industrie, componenta medicală, Clujul fiind, prin excelență, un centru medical de excepție. 

Deci aceste lucruri ne preocupă pentru că, în egală măsură, locurile de muncă și veniturile sunt o problemă, pentru că, și ăia sunt afectați, dar una e când ai 10 lei să pierzi 2 lei, să rămâi cu 8 lei, una când ai un leu, să pierzi 50 de bani și să rămâi cu 50 de bani și să trăiești greu de pe o zi pe alta. Deci, aici e marea problemă, a diminuării veniturilor și a înrăutățirii situației la foarte mulți oameni”, a declarat primarul Boc, încă liberal.

Adauga comentariu