Oradea – Cluj, o semifinală cât o finală… de Cupă. Care este programul confruntării

CSM Oradea şi U-BT Cluj se vor duela în prima jumătate a lunii mai în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Cele două formaţii s-au întâlnit recent în finala Cupei României, când clujenii au câştigat cu 82-75.

Programul meciurilor

Semifinala Ligii Naţionale de Baschet Masculin pare ocazia perfectă pentru orădeni de a-şi lua revanşa după înfrângerea din finala Cupei, care s-a disputat chiar la Oradea. CSM-ul va avea şi în semifinala campionatului avantajul propriului teren: primele două jocuri ale întâlnirii vor avea loc în Sala Antonio Alexe, miercuri 4 mai de la ora 18 şi vineri 6 mai de la ora 20, ambele meciuri urmând să fie televizate pe Digi Sport. Întâlnirea se mută apoi la Cluj, cu meciul 3 pe 11 mai şi meciul 4, dacă va fi cazul, pe 13 mai. Spre deosebire de confruntarea cu Sibiul, U-BT Cluj ar urma să dispute meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă, în timp ce partidele cu sibienii au avut loc la “Horia Demian”, anunta CJSport.ro.

Dacă scorul va fi 2-2 după patru jocuri, partida decisivă va avea loc pe 16 mai la Oradea, echipă mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

Sferturi aproape identice

Atât U-BT Cluj cât şi CSM Oradea şi-au învins în 4 meciuri adversarele din sferturi. Orădenii au trecut de Phoenix Galaţi, 93-86, 103-79, 92-98 şi 81-62, cedând doar jocul 3, din deplasare, în timp ce U-BT Cluj s-a impus în faţa CSU Sibiu, 85-77, 72-67, 91-93 şi 80-69 , după ce a pierdut de asemenea numai partida 3.

Clujenii, superiori la rezultate directe

CSM Oradea a terminat sezonul regulat al Ligii Naţionale pe locul 2, după Steaua, deşi a fost lider aproape în permanenţă, în special în prima fază a campionatului, în timp ce U-BT Cluj a încheiat pe 3.

Clujenii au un bilanţ mai bun în meciurile directe, câştigând 3 jocuri, 67-68 75-62, 87-85 şi pierzând doar o dată, cu 84-77, în etapa finală a fazei 2 a sezonului regulat.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Steaua Bucureşti, care a trecut în 4 meciuri de Dinamo şi BC Mureş, care a învins-o pe SCM U Craiova în 3 meciuri.

Adauga comentariu