Operatiunea "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara". Un tepar satmarean si-a batut joc cu un SRL de 9 primari de comune clujene

Un gainar de 31  de ani, din Satu Mare a reusit incredibila performanta ca, folosind un antet ce semana cu al Guvernului Romaniei si cateva telefoane de amenintare, sa fraiereasca noua primari de comune clujene, sa semneze un contracte de colaborare cu primariile pentru "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara", un program inexistent, inventat de catre satmareanul in cauza, pe numele sau Razvan Nicolae Micul, un tanar "jurist" cu un istoric adanc de tepe date primariilor din intreaga tara.

Acest Razvan Micul si-a batut pur si simplu joc de primarii creduli din judetul Cluj, ce gestioneaza bugete de milioane de euro si vietile a zeci de mii de oameni, "vrajindu-i" cu "o scenografie" pusa in scena la marea arta. Marea arta a escrocheriilor, fiindca acest caz de inselaciune este una dintre cele mai rafinate escrocherii puse la cale in istoria Romaniei.

Ziar de Cluj solicita DIICOT Cluj sa se sesizeze de indata pentru verificarea aspectelor semnalate in prezenta investigatie. Unele dintre aspectele semnalate in aceasta investigatie sunt deja prezente in cadrul unei sesizari pe care primarii fraieriti au adresat-o Prefectului Gheorghe Vuscan. Ziar de Cluj a sapat insa in subteranele acestei afaceri si a descoperit detalii importante, ce devin suspiciuni rezonabile care ne fac sa credem ca avem de a face cu infractiunile de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale prevazute de art. 244 si art. 258 din Codul Penal.

 

9 dintr-o lovitura!

In ultimele luni ale acestui an, primarii din comunele Iclod, Cornesti, Bontida, Borsa, Jucu, Alunis, Bobalna, Vultureni, Dabaca au fost contactati telefonic, cu numar ascuns, de catre o persoana care pretindea ca suna din partea Guvernului Romaniei, de la Ministerul de Finante, din cadrul "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara" si care ii anunta pe primari ca a doua zi urmeaza sa fie efectuat un control din partea "Programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara" referitor la modalitatea de colectare a debitelor.
Probabil ca au fost mai multi primari contactati in acest fel, dar sursele Ziar de Cluj spun ca primarii din comunele nominalizate sunt singurele victime care au "muscat-o".O teapa rafinata de un domn imbracat in negru

Invariabil, asa cum am discutat cu multi dintre primarii ce au cazut victime la aceasta facatura, a doua zi s-a prezentat la sediul primariilor "Controlul", adica o persoana sau, in alte cazuri, doua persoane, care intrau cu tupeu in primarii, fara sa se prezinte, fluturand legitimatii si purtand insigne cu insemne similare celor guvernamentale si care cereau imperativ sa discute cu primarul si cu persoanele responsabile in cadrul departamentelor contabile legat de gradul de recuperare a creantelor de catre comune.

Potrivit declaratiilor primarilor contactati de Ziar de Cluj, persoana sau persoanele respective detineau date concrete despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre comune, date care, cel mai probabil, erau obtinute de pe internet.

Cu aroganta, primarii erau luati la trei pazeste si certati de catre falsii reprezentanti guvernamentali despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre angajatii primariilor.
Proferand amenintari despre sesizari ale Curtii de Conturi pe care escrocii ar fi urmat sa le faca, amenintand cu inchisoarea sau cu plangeri penale impotriva primarilor, teparii le bagau sub nas acestora un Proces-Verbal de implementare a programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara.

 

Ce facem noi cand auzim de o infractiune? Sunam la 22.22... 22.

 

Mai rau ca in serialul "BD la munte si la mare", naivii primari au semnat, de fapt, adevarate contracte cu "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara" care este, de fapt, un SRL in toata regula redenumit pompos cu titulatura aceasta ce da impresia unui program strategic guvernamental si care, in 2013, se numea SC PieseSH.com SRL si care se ocupa cu comercializarea de piese auto second-hand!
Practic, prin acordul semnat de acesti primari, comunele si-au dat foc la valiza si au pus in mod fraudulos la dispozitia unor escroci o baza de date continand informatii cu caracter personal ale cetatenilor din comunele respective care aveau debite restante la taxele si impozitele locale.

Teparii de la Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara SRL i-au amenintat si obligat pe primari sa puna la dispozitie aceste date care trebuiau sa faca obiectul executarii silite in aplicatia informatica Somatie.ro, despre care escrocii insinuau ca este un software
agreat la nivel guvernamental, care va ajuta la recuperarea mai rapida a debitelor.
Cine sta in spatele acestui SRL si a siteului Somatie.ro va vom spune imediat, dar nu inainte de a va prezenta declaratia telefonica pe care i-am luat-o lui Emil Partoc, primarul comunei Iclod, care ne-a explicat cum s-au intamplat lucrurile in ceea ce il priveste.
 

 

Logan albastru cu numar de Ministerul Finantelor
 

Emil Pirtoc, primarul comunei Iclod, fost sportiv si un om extrem de serios, recunoaste franc faptul ca a fost neglijent si ca a gresit: 

 

"Domnule Alexa, am luat o teapa de zile mari, asa este m-au sunat intr-o zi cu numar ascuns, zicand ca sunt de la Guvernul Romaniei si ca a doua zi o sa am o vizita de la un coleg de-al lor care trebuie sa colecteze date si sa faca un raport. Intr-adevar, a doua zi s-a prezentat o persoana intr-un Logan albastru cu numar ce parea a fi de la Ministerul Finantelor, asa ne inchipuiam noi, si care cu tupeu a inceput discutia cu tot felul de amenintari si afirmatii intimidante. Recunosc ca am facut o greseala nelegitimandu-i pe acesti tupeisti, dar eu veneam dupa cateva saptamani de controale dure de la alte institutii ale statului, controale in care ne-au tocat zi de zi, asa ca, daca venea inca un control, stateam si capra, va rog sa ma credeti, numai sa scap odata de ei si sa ne apucam de treaba. Sunt la primul mandat si sunt socat de cata mizerie este in administratie. Stiti ce situatie tensionata e cu arestarile astea... Aveau o strategie baietii, mapele erau pline de declaratii de interese ale primarilor de comune din Cluj, mi-au fluturat si mie una sub nas, amenintandu-ma ca sunt incompatibil in ceea ce priveste pozitia mea in asocierea Ecometropolitan. Inca ceva, toate documentele lor erau cu o sigla ce semana cu sigla guvernului si cu tricolorul in antet, iar eu am crezut ca semnez un proces-verbal de control, nu un contract. Noroc cu consilierii mei care, dupa plecarea lor, au verificat existenta acestui program si au aflat ca totul nu-i decat o minciuna, ca semnasem, de fapt, un contract in toata regula, care spunea ca trebuie sa le dam bazele de date cu toti cetatenii din comuna care au debite pentru ca ei sa urce aceste date pe aplicatia Somatie.ro si sa le trimita instiintari de plata datornicilor, cumva, ei trebuiau sa primeasca 5 euro pentru fiecare instiintare de plata trimisa, pe care noi, primaria, ii plateam catre SRL urmand sa recuperam banii tot de la cetateni. In ziua urmatoare, cand a venit cineva de la ei sa implementeze proiectul, l-am dat in suturi afara, eu sunt cel care a descoperit primul ca ceva nu este in regula, am aflat ca erau si alti primari in aceeasi situatie, si, joia trecuta, am trimis impreuna cu acesti primari o sesizare catre prefectul Gheorghe Vuscan, cerandu-i ajutorul", spune catranit primarul din Iclod.

Primarul din Iclod recunoaste ca a facut o prostie nelegitimandu-i.

 

Vuscan: "Nu poti cesiona creantele de la taxe si impozite unui agent economic"

 

Prefectul Gheorghe Vuscan a confirmat pentru Ziar de Cluj existenta sesizarii si a incidentului:

"Am aflat ca anumiti reprezentanti ai unei societati comerciale i-au vizitat pe acesti primari solicitandu-le imperativ acestora un contract de genul celui pe care l-ati pomenit, dar recuperarea taxelor si impozitelor nu poate fi delegata unor societati comerciale, le-am atras atentia tuturor primarilor de comune asupra acestui fapt si asupra celor intamplate" a declarat prefectul Vuscan, care ne-a spus ca a sesizat Directia de Finante si Politia.

Este incredibil cum reprezentantul Guvernului in teritoriu a ignorat sa sesizeze de urgenta DIICOT, institutia cea mai abilitata sa se ocupe de asemenea inselatorii generate de ceea ce se creioneaza a fi un grup infractional, asa cum vom demonstra in continuare.

Un inalt functionar din Finantele clujene ne-a oferit, sub anonimat, un punct de vedere si mai apasat:

"Sigur, este total ilegal sa cesionezi recuperarea creantelor provenite din neplata taxelor si impozitelor si mai ales datele cu caracter personal ale acestor restantieri. Utilizarea insemneleor statului si uzurparea de calitati oficiale sunt infractiuni grave. N-as ignora insa nici ceea ce au facut primarii acestor comune, semnand cu ochii inchisi contracte cu agenti economici si probabil penalitati insemnate de reziliere. E neglijenta si abuz in serviciu, iar domnii primari au dovedit ca sunt niste persoane iresponsabile in a-si
indeplini functia."

Ce se va intampla cu aceste contracte, cum vor fi pedepsiti primarii sau escrocii ce au pus la cale aceasta inselatorie este treaba procurorilor sa decida, sa mergem mai departe in aceasta poveste si sa va spunem cine se ascunde in spatele acestui SRL cu denumire pompoasa de program pseudo-guvernamental.

 

Micul ascuns in marele hatis al off-shore-urilor

 

Cum am aflat ca domnul Razvan Nicolae Micul este in spatele acestei fraude? 

N-a fost prea usor, caci, initial, societatea comerciala PROGRAMUL PENTRU EFICIENTA FISCALA SI DISCIPLINA BUGETARA S.R.L. din Bucuresti (CUI 31068669, J40/193/2013), cu adresa pe Str. Jirlau nr. 5, sectorul 5, avea doar doi actionari:

Remda-Teichel LTD. persoana juridica infiintata si inregistrata in Uniunea Dominica (Commonwealth of Dominica), sub numarul de inregistrare 17011, avand sediul social la etajul 3, C & H Towers, Rouseau, Strada Great Marlborough, colt cu Strada Great George, Uniunea Dominica (Commonwealth of Dominica)

Catalin Catrinoiu Petrisor, cetatean roman, cu buletin eliberat de Politia Cluj la data de 05.10.2011, nascut la data de 10.06.1977 in Tg. Jiu, domiciliat in municipiul Cluj Napoca, calea Dorobantilor nr. 105, bl. 10, sc. 3, ap. 85, judetul Cluj,

 

Insa recent, in actionariatul PROGRAMUL PENTRU EFICIENTA FISCALA SI DISCIPLINA BUGETARA S.R.L si-a facut aparitia un nou asociat, o persoana juridica de tip SRL: Kaarst si Asociatii, cu sediul in mun. Bucuresti, str. Apusului nr. 96, ap. 13, sectorul 6, identificata prin CUI 30933729, inregistrata la ORC Bucuresti sub J40/13697/21.11.2012, si care a preluat 96% din capitalul social.

 

De la Registrul Comertului, am aflat ca actionar principal si administrator al Kaarst si Asociatii este un off-shore, tot in Dominica inregistrat, ca si cel din asocierea de la PROGRAMUL PENTRU EFICIENTA FISCALA SI DISCIPLINA BUGETARA S.R.L

 

Este vorba de KAMP-LINTFORT LTD, asociat unic, Act de infiintare: nr: 16908; emitent: COMMONWEALTH OF DOMINICA; in fiintat in noiembrie 2012. In fine, sapand adanc in Monitorul Oficial, am aflat ca... surpriza! reprezentantul legal al acestui off-shore ce detine sereleul Kaarst si Asociatii este MICUL NICOLAE RAZVAN, nascut in 7 iunie 1983,  domiciliat in Satu Mare, Str. Retezatului nr. 39, judetul Satu Mare.

Pam, pam!

Dar povestea continua...

 

Kaarst si Asociatii - o teapa de zile mari ce detine o teapa de zile si mai mari

 

Totul incepe cu Google in vremile moderne ale jurnalismului, dar nu ne-am rezumat doar la atata, stati linistiti.

Totusi, prima cautare a cuvantului Kaarst pe Google ne-a dus direct la site-ul "marii" companii de consultanta financiara, atat de mare ca si-a facut site-ul de prezentare folosind un template ieftin de Wordpress:

In site, apasati AICI, circul de pe lume: un amalgam de minciuni si date false, dar si indemnuri clare la evaziune fiscala si frauda financiara.

 

Minciunele rad in soare stravezii

 

Sa citim cum se prezinta ei, cei ce ne mint ca sunt Kaarts si Asociatii:

"Kaarst and Associates este o companie cu tradiție în city-ul Londonez. Agenția oferă consultanță clienților din Regatul Unit din anul 1976. Expertiza, profesionalismul și, în primul rând, confidențialitatea, ne recomandă.

În timp ne-am extins, azi avem birouri în Madrid (1992), Cologne (1987), Oslo (2002) și Praga (2009).Venim în sprijinul clienților noștri în întreg spațiul Uniunii Europene.

Kaarst and Associates a fost fondată de domnul Kaarst-Eugene Lintfort, avocat, expert în litigii comerciale. Acesta este secondat la conducerea agenției de Heinz-Eugene von Leopold, expert în dreptul Uniunii Europene, coordonator al biroului K&A din Cologne.

Kaarst și Asociații și-a început activitatea în România în anul 2011".

 

Atata doar ca fondatorii, marii experti europeni de nivel stelar nu prea... exista. Ziar de Cluj a verificat in mai multe registre comerciale din Franta, Elvetia, Olanda si Germania existenta acestor domni. Nu am gasit nimic. Sunt doar doua poze frumoase ale unor domni seriosi pe care Micul a gasit de cuviinta sa le foloseasca pentru "vrajirea" fraierilor.

 

 

 

In fapt, Razvan Nicolae Micul este adevaratul "expert" de la Kaarst si Asociatii, asa cum ne arata Registrul Companiilor din Marea Britanie:

 

Razvan Micul - consultanta in tepuirea Statului Roman

 

Atat de expert, incat ne arata si cum putem sa i-o tragem sus Statului Roman. Ne spune chiar site-ul Kaarst.ro, care ofera servicii de transfer al firmelor cu datorii:

"Prevederile legale aplicabile în cadrul procedurilor de insolvență au un caracter general, interpretarea acestora fiind lastă la latitudinea lichidatorilor, cei din urmă având un interes
direct să câștige cât mai mulți bani din falimentul firmei dumneavoastră.

Kaarst și Asociații vine acum în sprijinul dumneavoastră, oferindu-vă consultanță și mijloacele legale necesare pentru a înstrăina o firmă cu datorii fără a mai avea grija litigiilor ulterioare".

 

Ca sa nu mai fie niciun dubiu ca acest gainar satmarean se afla in spatele Kaarts.ro si Somatie.ro, falsul program guvernamental cu care primarii clujeni au fost tepuiti, dati-ne voie sa va prezentam si dovezile acestea dovezi ce provin din consultarea RoTld.ro, registrul domeniilor web detinut de INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN INFORMATICA - ICI BUCURESTI.

 

 

 

Rugina de sub numele pompos Kaarst si Asociatii

 

Nu am rezistat si am verificat si datele de contact. Surpriza, pe langa sediile din Londra si Bucuresti, ne-am bucurat sa aflam ca prestigioasa firma Kaarst si Asociatii are un birou si in Cluj, pe strada Take Ionescu, 87.

 

Ne-am dus in aceasta dimineata acolo, ne asteptam sa dam peste un sediu somptuos, din fier si sticla, asa cum au greii din Londra financiara. Cand colo...

 

Razvan Micu - moaca si trecutul

 

Acesta este baiatul.

E o captura dintr-o emisiune TV pe care am luat-o de pe site-ul amicului sau de o viata Sergiu Lucian Babasan, un politician traseist cu care Micul a facut vrute si nevrute in anii ce au trecut. Daca lui Babasan ii vine sa stearga inregistrarea de pe site, am salvat-o noi, ba chiar am facut si un print screen.

In aceasta emisiune, Razvan Micul ii facea campanie lui Babasan. Sa remarcam obsesia junelui pentru bani, pentru fonduri, pentru cheltuirea banului public.

 

In fine, cei doi sunt buni prieteni inca din copilarie. Mai mult, in ultimii ani, au devenit asociati. Asociati in tepe. 

In perioada 2008-2011, firma lor, SC KYO INC SRL  Satu Mare, in care Razvan Micul era asociat cu Babasan, a delapidat primarii din Vaslui si Maramures, semnand contracte pe care nu le-a onorat.

Astfel, in perioada guvernarii PDL, societatea lui Micul si Babasan a promis primariilor ca le va construi si administra site-uri oficiale, dar, desi nu si-a onorat obligatiile inscrise in contract, a executat silit institutiile publice care nu plateau la timp. Mai mult, potrivit contractului, primariile au fost obligate sa plateasca penalitati de 1% pe zi pentru intarzieri.

Asa s-a ajuns ca firma lui Micul sa blocheze conturile unor primarii din Vaslui si sa le execute silit. Numai dupa ce s-a demonstrat in instanta ca SC KYO INC SRL Satu Mare nu si-a onorat obligatiile contractuale, primariile au reusit sa-si recupereze datoriile, spune siteul de investigatii AncheteOnline.ro. In acelasi timp, prin trafic de influenta, firma a patruns si in Maramures, unde, la indicatiile venite de la consiliul judetean, mai multe primarii au fost obligate sa incheie contracte cu societatea.

Dar, dupa acelasi scenariu din judetul Vaslui, SC KYO INC, semna contracte cu autoritatile publice, reprezentantantii firmei se faceau ca lucreaza la site-rile primariei si apoi dispareau. Reveneau numai pentru a incasa banii si pentru a  aplica sanctiuni de 1% pentru intarzierea platei. Tot in instanta, primariile au reusit sa-si recupereze banii de la firma celor doi.

Surse apropiate familiei lui Sergiu Babasan ne-au declarat ca cei doi nu mai au nicio afacere impreuna.

 

Afacerile lui Micul de pe Retezatului 39

 

V-am spus deja ca Razvan Micul, cu domiciul pe Retezatului 39, in Satu-Mare, apare ca reprezentant legal al mai multor societati de tip off-shore.

Tot metoda "off-shore" a fost folosita pentru a scapa de datoriile acumulate de farmaciile familiei Micul, parintii lui Razvan Micul. Farmacia Minerva SRL a fost cesionata catre Niele Trading Limited si Despindo Holding Limited, care apoi au vandut fondul de comert al firmei catre SC International Minerva Service SRL. Prin aceste manevre, familia Micul a scapat de datorii de 287.328 lei.

Trebuie mentionat ca toate firmele la care Micul și Babasan au fost asociati si administratori iși aveau sediul pe strada Retezatului 39, casa familiei Micul, unde dupa numarul mare de firme pastorite de Babașan si Micul s-ar crede ca e un imobil de birouri și nu o simpla casa.

Apropo de manevra "transferului fondului de comert", care e, de fapt, o mare manevra de evaziune fiscala, sa remarcam faptul ca acest procedeu este oferit ca si serviciu "special" si pe site-ul firmei de consultanta in inginerii financiare Kaarst si Asociatii, unde gasim o descriere incredibila si "pe fata". In prostia lui, Micul pune drept exemplu chiar situatia in care o farmacie (ce coincidenta!) este subiectul vinderii unui fond de comert! 

 

"Operațiunea de transfer a fondului de comerț reprezintă transferul activelor de la o societate la alta. Spre a exemplifica, dacă dorim să înstrăinăm autorizația de funcționare a unei farmacii această operațiune se realizează prin contractul de transfer al fondului de comerț, presupunând transferul activelor enumerate.

Ulterior, societatea care preia fondul de comerț, va solicita organului emitent să preschimbe autorizația
în favoarea noului titular al fondului de comerț. Transferul fondului de comerț vă permite trecerea activelor (fără pasive) de pe o societate comercială 
pe alta".

 

Simpatic, Razvan Micul, nu?

 

Razvan Micul a vrut sa suga si din seva unei Arii Naturale Protejate

 

Jurnalistul Calin Poenaru scria in 2013 intr-un articol publicat de Ziua de Cluj despre o masura fara precedent luata de Agentia Pentru Protectia Mediului Cluj care decisese sa rezilieze contractele pentru mai multe arii naturale protejate din Regiunea Nord-Vest (RNV), printre care cele administrate de Fundatia Freies Europa (FFE) sau de Primaria Floresti, deoarece acestea nu isi respectasera contractul de management.

Culmea, presedintele Fundatiei Freies Europa era tot Razvan Nicolae-Micul, care ajunsese nu se stie cum custode al sitului Natura 2000 Campia Careiului. Vom investiga in continuare aceasta pista, care ni se pare la fel de interesanta.

In ciuda incercarilor noastre de a-i contacta pe Razvan Nicolae Micul sau pe Catrinoiu Catalin Petrisor pe numerele de mobil, acestia nu au fost de gasit pentru a comenta aspectele descoperite de Ziar de Cluj.

Daca doresc sa isi exprime puncte de vedere pe aceste subiecte, asteptam opiniile lor pe scrie@ziardecluj.ro

 

Ziar de Cluj face un apel la cititorii informati rugandu-i sa ne furnizeze orice fel de detalii despre Catrinoiu Catalin Petrisor, celelalt personaj din sereleul PROGRAMUL PENTRU EFICIENTA FISCALA SI DISCIPLINA BUGETARA S.R.L.

 

 

 

Comentarii

adi

27.09.2014 19:18

Il scoate unchiul sau pe Micul, doar ii procuror .Nu va pati absolut nimic .

alin blaga

27.09.2014 19:26

F tare articolul...

gogu

28.09.2014 00:17

Unii escroci,altii prosti. Escrocii arestati,prostii sa si dea demisia.

Hei

28.09.2014 13:48

Oricum, articolul este foarte bine pus la punct, investigatii adevarate. Felcitari!

covaci

28.09.2014 15:59

O adevărată telenovelă ! Felicitări primarului Emil Pirtoc,din comuna  Iclod,jud Cluj,precum şi autorilor articolului pentru adevărata investigaţie !

Gelu

28.09.2014 19:20

Am gasit doua numere de telefon al acestui Razvan Micul: 0755-390.000 sau 0755-391.111.

Mihai

28.09.2014 23:19

Catrinoiu Catalin Petrisor este soferul lui Razvan Micul sau "asistentul" cum se prezenta el. Va pierdeti timpul cu el pentru ca e doar bagat la inaintare. Micul si Babasan sunt asociati in toate afacerile. Si da, are dreptate Gelu, acelea sunt numerele sale de telefon.

Protonic

06.10.2014 14:55

Oare?

Mirela

01.02.2015 12:01

Felicitari autorului/autorilor! De multa vreme nu am mai avut ocazia sa citesc o ancheta atat de bine realizata/documentata! Bravo!

Autorul

24.06.2015 11:13

Aparent mai au si e-buget.eu (e hostat pe acelasi ip cu somatie.ro) si isi incearca norocul chiar si pe la ministerul de finante. Nu inteleg, de ce nu ii ia politia?

Adauga comentariu