„Operații estetice” în valoare de 24 mii de euro pentru FUNCȚIONARUL electronic ANTONIA

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a achiziționat ieri, 31 martie, servicii în valoare de aproape 24 de mii de euro pentru ”operațiile estetice” ale funcționarului electronic Antonia. Potrivit datelor comunicate în SEAP, administrația locală îi plătește pe cei de la Evozon Systems SRL cu suma  de 115.000,00  RON (23.811,00  EUR) pentru ”Servicii de design pentru realizarea functionarului electronic ANTONIA”.

Potrivit detaliilor contractului, Evozon Systems va face îmbunătățiri pentru Antonia: „Realizarea unei analize de business pentru procedurile actuale ale instituției în vederea digitalizării acestor procese. Analiza va ține cont de modul actual de lucru și de sistemele deja existente pentru a propune un design de procese necesar pentru digitalizarea procedurilor interne ale instituției. Serviciile către cetateni pentru care facem această analiză integrată sunt urmatoarele: depunerea și procesarea documentelor, plata taxelor și administrarea documentelor”, arată compania clujeană. 

Practic, aceste operațiuni existau încă din aprilie 2018, de când Antonia a început ”să lucreze pentru cetățeni”. 

„Simplificăm accesul clujenilor la serviciile administrației publice locale, cu ajutorul tehnologiei. Respectând cerințele legale în vigoare, am stabilit un număr de 60 de tipuri de cereri pe care cetățenii le pot adresa Primăriei, cu ajutorul funcționarului public virtual „Antonia”. Acest lucru ne permite să scurtăm cu 40% circuitul actelor în instituție, prin faptul că cererile sunt înregistrate direct la șefii de servicii sau birouri, în subordinea cărora se începe procesarea solicitării și pregătirea răspunsului către cetățean”, a explicat primarul Emil Boc, odată cu lansarea Antoniei în primăvara anului 2018.

Noua investiție în ”servicii de design” pentru Antonia echivalează cu un salariu de 2.000 de euro, timp de un an.

Pe 29 ianuarie, cei de la Evozon Systems au mai primit patru mii de euro de la Primăria Cluj-Napoca pentru Servicii IT dezvoltare software–creare platformă electronică de comunicare pt. proiectul Innovato-R, prin aceeași procedură de achiziție directă, 

 

Adauga comentariu