Opera Națională Cluj-Napoca „se mută” în aer liber. Vezi unde vor desfășura următoarele spectacole

Opera Națională din Cluj-Napoca va inaugura o micro-stagiune în aer liber. Spectacolele vor debuta vineri și se vor desfășura pe terasa și amfiteatrul în aer liber de la Centrul de Industrii Creative, situat în Lomb, în Cluj Innovation Park. Conform managerului de comunicare al Operei Naționale Cluj-Napoca, Cristian Avram, ideea a venit după ce pandemia a obligat la închiderea Operei, iar acum, instituția vrea să își ia revanșa și să le ofere clujenilor spectacole de neuitat, în aer liber, evenimente în cadrul cărora să fie respectate toate condițiile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Stagiunea Artistică Estivală a României va avea două concepte: Opera a la Carte și Opera Picnic.

Opera a la Carte se va desfășura în fiecare zi de vineri, de la ora 20:00 și se axează pe seri tematice muzicale și culinare. Opera Picnic va avea loc în fiecare sâmbătă de la ora 20:30, când pe scena în aer liber vor urca soliștii, balerinii și orchestra Operei.

Micro-stagiunea se va încheia în data de 10 septembrie. Evenimentele din cadrul Opera a la Carte vor suporta un număr limitat de 100 de spectatori, în timp ce la Opera Picnic va fi permisă participarea a 500 de persoane.

Stagiunea va debuta vineri cu o Seară Italiană ce îl va avea drept protagonist pe tenorul Marius Vlad Budoiu, acompaniat la pian de David Crescenzi. Sâmbătă, la Opera Picnic, Orchestra Operei Naționale Române va susține un spectacol pe „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

Biletele costă între 120 și 160 de lei. Participanții vor primi, în funcție de eveniment, un coș cu bunătăți sau o cină și două pahare de vin. Cei care participă la Opera Picnic vor trebui să vină cu păturile de acasă.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

sursa foto: clujulcultural

Adauga comentariu