OPC Cluj a amendat magazinul din Polus care vindea animale bolnave

Pet Mag, magazinul de animale de companie din Polus Center, a tinut timp de 3 luni de zile 4 catei intr-un cub de plexiglas cu o suprafata de maxim 2,5 metri patrati. Cazul cainelui de rasa Chihuahua nu a ramas fara ecou, iar inspectorii OPC Cluj s-au sesizat de indata. Astazi, Ziar de Cluj a primit si raportul de control al inspectorilor care ne-au informat ca magazinul a fost sanctionat conform legislatiei in vigoare. Asteptam si raspunsul Directiei Sanitar Veterinare Cluj. E o victorie mica, dar importanta. Caci cubul-inchisoare in care erau tinuti cainii a disparut din magazin de cateva zile, semn ca patronii Pet Mag au inteles ca nu poti vinde animale de rasa ca pe niste conserve. Jos palaria, OPC Cluj!

Comentarii

Anca

12.04.2013 22:27

Salutare. Sunt curioasă care este povestea acelui câine chihuahua. Eu am fost acum 2 luni în Polus și am văzut cei patru căței: un bichon, un shitzu, un pechinez imperial și un ”chihuahua”. Nu am observat eticheta cu rasele câinilor și cu prețul lor...dar din puțina mea cultură și iubire față de animale recunosc rasele. Ce mi s-a părut dubios a fost acel câine ”chihuahua”. Eu am unul acasă și când l-am văzut pe cel din magazin nu prea semâna cu ce am eu. Și am intrat în discuție cu tipul de acolo, care a recunoscut că nu e un chihuahua pur ci un metiș. Culmea că pe etichetă scria frumos CHIHUAHUA și prețul era unul peste măsură pentru un metiș. De aceea sunt curioasă de povestea chihuahua. :)

MonicaLuana

05.03.2013 08:57

Era si cazu' ! Bietele animalute au suferit suficient. Desi nu stiu cine este atat de imbecil incat sa isi cumpere catel de acolo, sau de la oricare alt petshop.

Mircea

04.03.2013 22:27

Vedeți că și în Cora este un magazin de animale de companie și și acolo sunt căței ținuți în cuburi de plexiglas.

Mihaela

04.03.2013 21:21

Ce sa mai spunem atunci de cateii de la pet-ul din Cora? Sunt tinuti in vitrina efectiv, nici macar acei 2,5 mp nu-i au. Cred ca acolo putem vorbi de maxim o suprafata de 1,5 mp. Plus ca sunt expusi constant la batai in geam cand se aduna cate o gloata de parinti cu plozi. Nu cred ca fi vazut nici macar o avertizare scrisa " nu bateti in geam".

Alex

04.03.2013 17:19

Va rog sa investigati si cazul cainilor impuscati in Floresti, in localitate, de vanatori. Este inadmisibil asa ceva si Politia cred ca musamalizeaza totul. A aparut articol sapt. trecute pe citynews si stiridecluj, dar nu e suficient.

Adauga comentariu