Omul sfințește locul. De ani buni, o asociație de locatari câștigă premiu după premiu, pentru felul în care se autoadministrează

Obișnuiți să trăim într-un peisaj gri, nu putem să nu observăm oazele de verdeță, gardurile vii frumos cosmetizate și bătrâneii care își găsesc mereu ceva de făcut în spațiile verzi dinaintea blocurilor din municipiu. Este o priveliște idilică, atât de greu de găsit în Cluj-Napoca.

Și totuși, în cartierul Grigorescu, președintele unei asociații de locatari, reușește de ani de zile să fie fruntaș în concursurile organizate de municipalitate  ”Pentru un Cluj Curat”.


Pe Ioan Popa l-am găsit, cum altfel, plantând câțiva brăduți. E trecut bine de 70 de ani, dar privirea i-a rămas ageră. Supraveghează amplasarea puieților și nu lasă timpul să treacă degeaba.


“Anul trecut am plantat 10 brazi. A venit primaria si i-a rarit pe cei care s-au uscat, iar pentru anul acesta am mai luat 10 brazi”, spune cu mandrie Ioan Popa, președintele asociaței de locatari.

Locatarii, in schimb, nu sunt cu totii incantati de daruirea cu care pensionarul se ocupa de bunul mers al “gospodariei”. Ca în orice... casă există și păreri contra. Unii vecini sunt nemulțumiți că brazii fac prea multă umbră, alții nu prea înțeleg ce se întâmplă în blocul lor.

“Eu zic că pădure va fi aici. Brazii cresc inalti. Uitati cât sunt de mari. Eu nu zic că nu-i frumos, dar e prea mult”, spune o vecina de-a administratorului.

Un tanar e nemultumit de cum se impart si se gestioneaza boxele de la subsolul imobilului. “Nu dovedește deloc transparență. Numai dânsul știe ce face acolo.”

De jur împrejur totul arată impecabil, ceea ce denotă mâna de fier cu care Ioan Popa coordonează activitățile gospodărești. A fost colonel în Jandarmerie, dar spune că vecinii îl tratează cu respect și nicidecum cu teamă.


Domnul Popa nu are liniște deloc. Când nu se îngrijește de aspectul spațiilor verzi din jurul blocului Lamă D, face sport.

Merge la aparatele instalate in parc si in fiecare zi lucreaza la minim 4 aparate. Daca e in una din zilele bune, lucreaza chiar la 7, aproape toate grupele musculare. Si se plimba mult pe malul Somesului, parcurge zilnic cativa kilometri.
Anul trecut asociația de proprietari a cărei președinte este a obținut doar premiul doi, în concursul Primăriei - ”Pentru un Cluj Curat”. După 10 ani în care a fost administratorul numărul unu al spațiului verde din jurul blocului, acest lucru este echivalent cu o înfrângere, așa că la toamnă… e musai să recâștige coroana.

Adauga comentariu