Omul din spatele lui Băsescu, după ce a contribuit cu 1,5 milioane de lei, „banii mei din conturi și economii”: „Nu sunt în sapă de lemn, am buget lunar de 40 de mii de lei”

Colegii de la Știri de Focșani au dat startul unor dezvăluri fără pereche, prin publicarea tabelului cu contribuțiile pentru campania la europarlamentare din acest an. În topul celor care au pus jos peste un milion de lei se afla și o consilieră locală (Ana Maria Dimitriu - Partidul Național Liberal) din Focșani, care susține că a luat suma respectivă împrumut de la cineva „Pentru a „bate” PSD, ceea ce am și făcut”.

 

Surpriza vine și din zona județului Cluj, unde președintele PMP Cluj a predat peste 1,5 milioane de lei cu titlu de contribuție pentru EUROPARLAMENTARE 2019. Important de menționat este faptul că după verificarea modului de cheltuire a sumei, Statul Român decontează aceste contribuții, în funcție de validitatea acestora. Contribuția acestuia a depășit-o cu biro pe cea a politicianului Eugen Tomac, candidatul PMP care a și prins un loc în Parlamentul European. (click pe foto pentru rezoluție maximă)

După cum se poate observa și în tabelul de mai sus, fostul președinte al României, Traian Băsescu, cel care înființat Partidul Mișcarea Populară și a candidat pe prima poziție la EUROPARLAMENTARE 2019, nu figurează cu nicio contibuție la campanie, declarată la AEP. Cei mai importanți cotizanți ai PMP rămân Eugen Tomac și Cristian Lungu (FOTO sus, Omul din spatele lui Traian Băsescu).

Dacă în cazul consilierei de la Focșani a fost vorba despre 1,2 milioane de lei luate împrumut, senatorul Vasile Cristian Lungu (președintele PMP Cluj) susține că suma de 1,5 milioane provine din conturile sale din SUA și din economiile din bugetul lunar primit de la Parlamentul României. (click pe foto pentru rezoluție maximă)

Conform declarației de avere, Lungu avea anul trecut depozitați 140.300 de dolari, puțin peste o jumătate de milion de lei. Restul de un milion de lei depuși cu tiltul de contribuție la EUROPARLAMENTARE 2019 susține că i-a scos din banii cash pe care îi strângea din veniturile de la Parlamentul României pentru funcția de senator. 

„Cea mai mare parte din sumă provine din economiile mele prezente în declarația de avere și o parte din economiile cumulate din postura de senator. Am golit toate conturile din State și mai aveam și salariul de la Senat, pe care l-am păstrat numerar. După contribuția la campanie nu am rămas în sapă de lemn. Adică eu în continuare am venituri actuale: un salariu lunar pe care îl încasez și după campania electoraă din 26 mai. Ca parlamentar am un buget lunar de 40.000 de lei. Eu fac economii. Spre exemplu, am colegi care se cazează la 5 stele în București, eu am o chirie mai modestă. Fac economii și la capitolul transport și merg, de cele mai multe ori, cu mașina de la Sălaj sau Cluj la București”, explică senatorul Vasile Cristian Lungu. 

Astfel că l-am întrebat pe senator cam câți bani din bugetul alocat de Senat îi intră lui în buzunar lunar. Halucinant, acesta susține că nu verifică conturile bancare și habar nu are de venitul lunar strict pentru el. 

„Sincer nu știu cu câți bani rămân de la o lună la alta. Nu am făcut un calcul în acest sens și nu doresc să fac aceste precizări, pentru că este o chestiune de intimitate. E viața mea personală. De altfel, nici nu mi-aș dori să ma jefuiască la colț cineva, pentru că află câți bani am”, mai arată senatorul PMP.

 

 

 

 

Adauga comentariu