Omul de afaceri Teofil Campean a adus la Cluj cele mai importante medalii de la Expozitia Internationala de Inventii din China

Creatorul  Rondocarton a participat la International Exhibition of Inventions in Kunshan China (IEIK) 2014, unde a castigat aurul si Medalia Jubiliara a evenimentului. Inventiile sale au fost alese de juriul evenimentului din peste 15.000 de brevete participante din intreaga lume. 

Manifestarea a avut ca slogan “Noi inventii, noi tehnologii si noi produse” si a avut loc in Kunshan, China, intre 19 si 22 noiembrie, in organizarea Asociatiei Inventatorilor din China. 

Omul de afaceri clujean a obtinut doua medalii de aur in cadrul competitiei pentru proiectele Sisteme de extractie a ingredientelor active din plante si pentru Solutie si tratament contra paradontozei dentare pe baza de extracte naturale. In plus, pentru acest din urma proiect i s-a acordat si Medalia Jubiliara a editiei. 

“Domnul Campean are o recunoastere internationala in calitate de inventator, asadar, strainii au cunostinta si recompenseaza lucrarile domniei sale. Exista un juriu mondial care apreciaza specificitatea lucrarilor expuse. Pe fiecare domeniu de activitate exista un juriu care stabileste cele mai valoroase lucrari. Va fi important daca va prelua cineva brevetele in strainatate si le va pune in practica. Romania, ca de obicei, va cumpara de la cei care au implementat inventia. Noi nu ne apreciem oamenii”, a declarat pentru Ziar de Cluj Octavian Plesa, presedintele Asociatiei Inventatorilor din Romania (AIR).

Directorul general al societatii Rondocarton este cel mai prolific inventator de la Cluj, potrivit presedintelui asociatiei. 

“Activitatea dansului este extraordinara si numai daca ne raportam la evenimentul din Kunshan. Au participat la expozitie peste 40 de state care si-au prezentat inventiile in cadrul a peste 3.000 de standuri, fiecare avand minim 7-8 exponate. Inventiile de la Cluj au concurat, astfel cu peste 15.000 de idei noi si brevetate participante la expozitia din China”, a mai precizat Plesa. 

Teofil Campean este directorul general al Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, care detine fabrici de carton ondulat in Cluj si Targoviste, cu afaceri de zeci de milioane de euro. Mai mult, omul de afaceri picteaza, construieste case de carton si e inventatorul unei linii de cosmetice netoxice. Intre altele, si-a propus sa inventeze in 2015 o casa pasiva, de carton si a reusit inlocuirea tincturilor cu solutii apoase.

In aceasta zona, a cosmeticelor – Teofil Campean si-a deschis o firma de produse cosmetice complet netoxice. Are deja in jur de 60 de produse pe care le poate breveta, dar spune ca nu face colectie de brevete. Intentioneaza un business adevarat cu ele.

Si-a propus sa comercializeze in anii urmatori uleiuri de dus, creme anticelulitice si de pistrui, toate netoxice, pasta de dinti si apa de gura, toate obtinute la sub 35 de grade Celsius.

Rondocarton, liderul de piata al producatorilor de carton ondulat din Romania si jucator european in domeniu, este unul dintre cei mai importanti agenti economici din Transilvania. Compania cu sediul central in Apahida a fost deschisa acum 14 ani in comuna clujeana si s-a extins, in urma cu sase ani, cu o noua fabrica, in Targoviste. Cele doua unitati de productie ale companiei Rondocarton se numara printre cele mai moderne si mai performante din Europa, din acest domeniu. Iar ambalajele Rondocarton au ajuns sa fie prezente peste tot in lume. 

IEIK este un eveniment care a debutat in 1988 si are loc o data la patru ani. Este unul dintre cele mai importante manifestari dedicate inventiilor pe plan mondial si cea mai mare platforma pentru activitatile internationale de schimb ale inventatorilor chinezi.

Comentarii

Elena

18.12.2014 05:55

Bravoooo!!Suntem mândri ca un clujan de-al nostru a participat la un asemenea eveniment ,iar medalia de aur ar mai trebui acordată  si pentru o alta calitate a dansului MODESTIA.

Augustin Poptelecan

18.12.2014 07:56

Felicitări, Teo !Ma bucur foarte mult pentru succesul tau!

Adauga comentariu