Omul de afaceri Laurențiu Russo a făcut profit de peste 1 milion euro în 2019 prin firma Napoca Trek. El este și proprietarul Hotelului Double Tree by Hilton

Laurențiu Russo, cofondatorul companiei IT Softvision, are mai multe afaceri în Cluj-Napoca, una dintre acestea fiind Hotelul Double Tree by Hilton. El folosește firme cu sediul în SUA pentru a-și controla afacerile din Cluj-Napoca. Așa a procedat și în cazul companiei Napoca Trek, al cărei obiect de activitate este închirierea și subînchierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Această firmă merge bine încă de la înființare, în anul 2011.

Napoca Trek a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 2,3 milioane euro, aproximativ egală cu cea din 2018. Aproape 2 milioane euro a fost valoarea veniturilor totale în anul 2017 și aproape 1,9 milioane euro în 2016. În primul an de activitate, Napoca Trek a avut o cifră de afaceri de 300 mii euro, iar apoi a crescut constant.

Profitul declarat în urmă cu doi ani de Napoca Trek a fost de peste 1 milion euro, cu peste 300 mii mai mult decât în anul precedent. În 2017, profitul net a depășit 929 mii euro, iar în 2016 a fost aproape similar cu cel din 2017. În primul an de activitate, compania a avut profit de aproape 196 mii euro, iar în anul următor a scăzut la 20 mii euro.

În ceea ce privește numărul de angajați, Napoca Trek a avut în primii cinci ani de activitate un singur angajat, iar ulterior a crescut la 41, apoi la 54, ca în 2019 să ajungă la 31.

Unicul asociat al companiei este Napoca INC, persoană juridică americană cu sediul în Las Vegas – SUA, reprezentată legal de Laurențiu Russo. Administratorii Napoca trek sunt Emilia Adriana Bercea și Mihai Laurențiu Russo.

Patru firme sunt conectate direct la Napoca Trek: Transilvania Trek SRL Cluj-Napoca (firma pe care funcționează Hotelul Double Tree by Hilton, deținută de Mihai Laurențiu Russo – 95% și alți asociați, cifră de afaceri 3,5 milioane euro, pierderi 350 mii euro și 77 salariați); Transilvania Quest SRL (închirierea și subînchierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, deținută de Napoca Trek SRL și Mihai Laurențiu Russo, zero cifră de afaceri și pierderi de 6400 euro); Trust ML Cluj-Napoca (deținută de Napoca Trek SRL, activitate de realizare a softului la comandă, cifră de afaceri 142 mii euro, profit net 112 mii euro) și Umanage Cluj-Napoca (asociați Napoca Trek și Admin Software, activitate închirierea și subînchierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cifră de afaceri 214 mii euro, profit 180 mii euro și zero angajați).

Laurențiu Russo este cofondatorul cunoscutei companii de IT Softvision. În 2015, asociatul cu care Russo a înființat Softvision în 1998 și-a cedat părțile sociale din altă firmă pe care o dețineau împreună, Trust ML, către Napoca Trek. În 2016, Russo a și-a cedat toate părțile sociale din Softvision către offshore-ul Softvision LLC din SUA. Ulterior, în 2018, Softvision a fost preluată de Cognizant.

Adauga comentariu