Omagiu adus disidentei Doina Cornea! Strada pe care a locuit opozanta regimului comunist ar urma să îi primească numele

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca urmează să decidă dacă strada Alba Iulia, unde a locuit renumita disidentă Doina Cornea, va primi numele opozantei anticomuniste.

Propunerea a venit din partea primarului Emil Boc, ca un omagiu adus vieții disidentei. În referatul de aprobare, primarul arată:

„În 4 mai s-au împlinit doi ani de la moartea disidentei anticomuniste Doina Cornea, opozantă a regimului totalitar, care i-a făcut mândri pe cujeni în anii 80, când a prezentat cu demnitate și curaj vocea poporului înlănțuit de dictatura comunistă.”

Doina Cornea s-a remarcat în perioada regimului comunist prin activitățile antiregim. Memoria disidentei a rămas vie prin volumele, textele și protestele pe care le-a publicat și organizat în perioada 1980-1989. De-a lungul acestei perioade, disidenta a răspândit sute de manifeste, a solicitat scoaterea Bisericii Române Unite din ilegalitate și, cel mai important, a participat la manifestația organizată la Cluj, în data de 21 decembrie 1989, ca parte a Revoluției care a dus la prăbușirea regimului comunist în România.

Joi, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va decide dacă strada pe care în prezent locuiesc 36 de persoane, va primi numele eroinei.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu