Oliviu Pascu, fondatorul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, a încetat din viață. Profesorul se lupta cu o boală cronică

A murit Oliviu Pascu, medicul care a pus bazele Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor din Cluj-Napoca. Medicul avea 78 de ani și se pensionase anul trecut. Timp de câteva luni, Oliviu Pascu s-a luptat cu o boală necruțătoare, potrivit unor surse apropiate familiei.

Medic și profesor universitar, Oliviu Pascu a dedicat 53 de ani din viață pacienților. 

,,Avea o patologie, dar nu pot să o comentez. Mi-e foarte greu să vorbesc de domnul profesor, am ținut mult la el. A fost printre promotorii Institutului, l-a susținut cu toate resursele. A fost un profesionist și un om deosebit. Când intra într-o încăpere, lumea tăcea și asculta pentru că transmitea ceva când deschidea gura. După pensionare a coordonat Comisia de Etică de la Universitate, ceea ce spune multe,” a declarat Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor.

Oliviu Pascu a absolvit facultatea în 1963. În 1994 a devenit șeful Clinicii Medicală III, iar în 1990 a fost ales decan al Facultății de Medicină. Din 1992 până în 1998 a fost rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj. În 2005 a fost desemnat președinte al Comisiei de Gastroenterologie din Ministerul Sănătății. De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii și distincții și a publicat 42 de cărți.

 

 

Sursa foto: monitoruldecluj.ro

Adauga comentariu