Oleleu, Lapusan si Cordos primeau informatii din dosarele DNA

Finul senatorului Alexandru Cordos (PSD), Valentin Tatar, a semnat un acord de recunoastere cu fostii lui colegi de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru trei dosare diferite, conform unor surse oficiale, scrie Gazeta de Cluj. Tatar era ciripitorul PSD din interiorul organului anticoruptie. Greii PSD-ului Oleleu, Lapusan si Cordos sunt doar cativa dintre beneficiarii informatiilor.

Fostul ofiter DNA Valentin Tatar a recunoscut de doua ori ca a oferit informatii nedestinate publicitatii, dar si ca a avut o alta tentativa de a oferi acest gen de informatii. Persoanele implicate in dosarele in care acesta este cercetat inca sunt urmarite penal in cele trei dosare. Conform unor surse din apropierea anchetei, doua dintre faptele lui Valentin Tatar corespund art 12 lit b din legea 78/2000, iar cea de tentativa este legata de art 32 din Codul Penal. Pentru primele doua fapte a primit o pedeapsa de 1 an, iar pentru ultima fapta a primit sase luni, iar intelegerea finala a fost de un an si sase luni pe un termen de incercare de doi ani.

Masura va fi verificata de un judecator de la Tribunalul Cluj, insa surse din apropierea institutiei ne-au declarat ca exista sanse foarte mici ca procesul sa se desfasoare cu usile inchise. Cu toate ca acest gen de procese sunt deschise publicului, magistratul va putea decide sa faca procesul secret la cererea partilor.

Ioan Oleleu, Remus Lapusan si Alexandru Cordos ar fi doar o parte dintre oamenii care ar fi primit informatii de la ofiterul DNA Valentin Tatar, potrivit unor surse. Nici Ioan Oleleu, dar nici Alexandru Cordos nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere. Cel mai probabil, ei sunt cercetati penal in celelalte trei dosare.

Comentarii

Radu

24.07.2014 14:33

Iata-i pe comunisti in toata splendoarea lor! PSD e intr-adevar un partid de comunisti, securisti si turnatori. Nu se pot desprinde de trecutul lor glorios!

seplecan

24.07.2014 18:33

Iouras care a facut cam ce au facut Cordos si Oleleu parca e invinuit si deferit justitiei! Ei pe cand??? 

Protonic

25.07.2014 09:29

Nu te bucura radule ca si pdlistii comunisti portocalii au primit info de la dna si alte servicii.De fapt cei mai buni turnatori nu au culoare politica. 

florin

25.07.2014 11:39

Si PDL istii primesc si Liberalii la fel prin Iuoras:))

Adauga comentariu