„Oile” rătăcite de turmă, Horia Nasra și Cornel Itu, au revenit la PSD-ul mare după o plimbărică de cinci zile la PSD-ul mic

„Căci eraţi ca nişte oi rătăcite. Dar acum v-aţi întors la Păstorul şi Episcopul sufletelor voastre” - acesta ar putea fi motto-ul zilei pentru Horia Nasra și Cornel Itu.

Pic și Poc aka Horia Nasra și Cornel Itu s-au întors la PSD-ul mare după o plimbărică de cinci zile la PSD-ul mic al lui Victor Ponta. E cea mai scurtă transhumanță politică din istoria post-decembristă a României. Practic, cei doi care au aruncat cu vorbe grele în conducerea locală a filialei PSD din care făceau parte/fac parte s-au răzgândit în decurs de mai puțin de o săptămână. Ce i-a făcut să se răzgândească?

Mega-anunțul revenirii acasă după scurta pripășire în cuibul social-democratului mai mic Victor Ponta a fost postat pe Facebook de însuși Nasra, fostul lider al PSD Cluj. Regretă plecarea, spune că nu poate susține moțiunea inițiată de Opoziție. Deocamdată nu se poate împăca cu gândul că a fost înlăturat de la conducerea partidului. Dar, cine știe, va reveni la gânduri mai bune așa cum a revenit... acasă.

Am încercat să îi contactăm telefonic pe cele două oi rătăcite, așa cum spune cuvântul biblic. Nu ne-au răspuns. Poate sunt prea amețiți de aburii fericirii revenirii acasă.

Redăm integral postarea lui Horia Nasra

Stimați clujeni, dragi colegi,

Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj.
Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei.

Nu am semnat textul moțiunii și nu o voi vota, la fel și colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală!

Nu pot gira venirea la putere a liberalilor care își propun tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI.

Cât privește moțiunea, nu calculul bilelor mă interesează, ci faptul că astăzi PSD are nevoie de toți parlamentarii săi, de toți cei care în 2016 au fost aleși de cetățeni sub sigla PSD!

Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali.

Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate.

Joi voi fi alături de colegii mei, deputații din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și îmi voi relua activitatea politică în Cluj având în vedere campania electorală.

Revenirea lui Nasra nu a fost deloc bine primită în mediul virtual. În mai puțin de o oră, postarea de pe Facebook are în jur de 100 de comentarii, majoritatea negative. Fostul lider social-democrat a fost felicitat doar de trei-patru persoane. 

Adauga comentariu