OFICIAL: Majorarea tarifelor la taxi a fost aprobată, după mai multe proteste ale taximetriștilor. Cât costă, de săptămâna viitoare, o călătorie cu taxiul în Cluj-Napoca

Tarifele de taxi în Cluj-Napoca au fost majorate cu 70 de bani, în ședința de Consiliu Local de joi. Prețurile vor crește de săptămâna viitoare de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km. Taximetriștii au solicitat majorarea tarifelor ca urmare a creșterii prețurilor înregistrată în ultimii 6 ani.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat majorarea tarifelor de taxi în Cluj-Napoca pe timp de zi, de la 2,25 lei/km la 2,95 lei/km, creșterea fiind de 70 de bani. Este un tarif maximal, iar firmele de taxi din municipiu vor putea să își stabilească tarife diferențiate până la suma maximă de 2,95 lei. De asemenea, s-a majorat și tariful pe timp ce noapte, de la 3 lei/ km, la 3,25 de lei/km. Decizia de majorare a tarifelor, propusă de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, este bazată pe creșterea prețurilor înregistrată din decembrie 2013, data când a avut loc ultima majorare a tarifelor de taxi în municipiu. Noua majorare va intra în vigoare de săptămâna viitoare”, au declarat reprezentanții Primăriei.

Majorarea tarifelor a fost aprobată abia după mai multe proteste ale taximetriștilor și după o amânare a proiectului de hotărâre care prevede creșterea prețului la călătoriile cu taxiul. Taximetriștii au cerut inițial majorarea la 3,39 lei/km.

„Noi am fundamentat cu acte un tarif maximal de 3,39 lei/km de la 2,25 lei/km. Să nu înțeleagă clujenii că mâine vor merge cu taxiul la 3,39 lei/km. Se lasă o marjă pentru a-și stabili fiecare operator costurile de operare și clienții la care se adresează. Atâta timp cât noi avem o concurență neloială foarte puternică făcută de platformele de ride sharing care sunt inovative dar de fapt fac același serviciu și care nu sunt controlate ca tarife, ca pondere, ca număr de nimeni, noi ce să facem?”, spunea Ioan Pugna, vicepreședintele Asociației Taximetriștilor Cluj, la protestul de săptămâna trecută.

Taximetriștii clujeni sunt nemulțumiți și de faptul că Primăria a desființat foarte multe standuri de taxi.

Adauga comentariu