Oferta unui clujean de a instala gratuit aparate de monitorizare pe elicopterele SMURD, ignorata de Raed Arafat

Dupa accidentul din Apuseni, un clujean s-a oferit sa instaleze gratuit echipamente de monitorizare pe aparatele de zbor ale sistemului medical romanesc. Intentia sa a fost insa ignorata de Raed Arafat, pe atunci secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Aproape un an mai tarziu, reprezentantii ministerului nu s-au sinchisit inca sa trimita un raspuns scrisorii sale.

“Dupa accidentul din Apuseni, i-am trimis domnului Raed Arafat o scrisoare in care imi aratam disponibilitatea de a instala gratuit echipamente de monitorizare pe aparate de zbor, cu scopul de a putea evalua corect eficienta sistemului si aplicativitatea lui la nivelul intregului serviciu medical aerian de urgenta al Romaniei. Eu mi-am aratat disponibilitatea, am lasat numarul de telefon si asa mai departe, dar nu am primit niciun fel de raspuns. Avem cateva puse pe niste planoare, nu afecteaza cu nimic echipamentele de zbor, nu inteleg de ce nu ne-au raspuns pana acum”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Voicu Oprean, CEO la AROBS Transilvania Software.

Acesta spune ca e in continuare interesat de aceasta solutie, daca oficialii ministerului o sa binevoiasca sa raspunda la scrisoarea trimisa in urma cu un an.

Cu o avere de 5 milioane de euro, clujeanul Voicu Oprean se afla pe locul 452 in Topul Forbes

Omul de afaceri clujean a infiintat, in 1998, Arobs Transitvania Software, o companie ce ofera solutii eficiente pentru industrii cum ar fi turismul, transporturile, automatizarea fortei de vanzari, localizarea parcurilor auto, navigatie GPS, servicii financiare, sanatate, automotive, retail, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.

In prezent, Arobs Transilvania Software are patru birouri locale (la Cluj, Bucuresti, Iasi si Oradea) si doua internationale, in Chisinau (Republica Moldova) si Budapesta (Ungaria) si are un portofoliu de clienti din 14 de pe trei continente (Europa, America si Asia). In anul 2013, compania Arobs a avut o cifra de afaceri de 10,2 milioane de euro, cu 1,5 milioane de euro mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2012. Profitul a inregistrat anul trecut o crestere de aproape 100.000 de euro fata de anul 2012, ajungand la 574.000 de euro.

Comentarii

Stefan

11.12.2014 11:10

Si eu cand v-am zis ca Raed o cerut spaga pentru spitalul din Zorilor (Pelican), nu m-ati bagat in seama

Puie Monta

16.12.2014 09:06

Pai ce, credeati ca ciuhabul chiar face totul din bunavointa ? Doar serveste si el niste interese. Si cineva sa monitorizeze cele 600 de zboruri in 18 luni cu eurocopterul ? Si mai rau, sa fie publice, cum sunt la liniile aeriene pe Flight Radar 24 ? Ce vorbim noi aici.

Adauga comentariu