Oferta de la Michelangelo pentru un spital clujean: pulpe stricate, impanate cu ace de seringa

Ororile dezvaluite de cercetarile DIICOT despre activitatea retelei mafiote condusa de patronii firmei clujene Michelangelo continua. Un spital din Cluj si unul din Neamt au fost printre destinatarii produselor din carne stricata si injectata, conform evz.ro

Reteaua din "Dosarul Carnii" care aducea produse de carmangerie alterate din afara granitelor tarii, intocmea facturi si documente false si ajungea prin patru firme-tampon intre importatori si Sc Michelangelo SRLCluj-Napoca isi intinde tentaculele si mai departe, potrivit evz.ro care mentioneaza mari distribuitori precum Geda Com Iasi, Medasimpex SRL Piatra Neamt, A& O Maritime Trading Constanta si Bonvi Impex Satu Mare, unde este actionar Horatiu Bonea, consilierul europarlamentarului liberal Ovidiu Silaghi. Castigurile ajungea in final la capii gruparii, cei doi patroni de la Michelangelo. Evaziunea fiscala a creat un prejudiciu estimat pana acum la 15 milioane de euro. 

O parte din produsele alterate au ajuns si in spitale, iar doua dintre acestea sunt din Cluj-Napoca si din Piatra Neamt. 

“Ce carne ne-ai trimis? Oasele sunt rupte si vinete. Carnea avea urme de injectare. Au uitat si ace de seringa in pulpele stricate”, spune unul dintre administratorii spitalelor, intr-o interceptare telefonica. 

Furnizorul a dat inapoi: “De la noi a plecat bine!”. 

Totusi, potrivit sursei citate, administratorii spitalelor au returnat carnea stricata firmei care a incercat sa le-o "plaseze". 

Infractorii aveau sprijinul unor functionari publici precum Cristian Nicula, directorul Comisariatului Regional al Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Cluj, Mircea Olimpiu Lucaciu, seful Serviciului Inspectii de la Directia Sanitar Veterinara Cluj si medicul veterinar Ionel Ghit, din aceeasi insititutie. In acest fel, membrii retei aveam mereu avize sanitare la zi, iar inainte de controale erau anuntati sa isi ascunda marfa stricata.  

"In urma actiunii DIICOT, jumatate din marfa avuta la vanzare de Michelangelo a fost dusa direct la Protan, pentru incinerare. Nici macar nu au retinut o probă pentru analiza”, au mai spus sursele publicatiei citate. 

Comentarii

john doe

22.03.2014 16:04

Va agitatia aiurea,toate firmele fac la fel. Sunt chiar firme care asteapta data expirarii la colt  ....hehe,iau marfa la pret de nimic si nu m-ar mira sa inregistreze facturi de pe altundeva cu sume babane. Gestionarii din zona sunt anuntati de la DSP cand se vine in control si inchid depozitul,trimit oamenii acasa.Carnea congelata se mai stropeste o tura cu apa, se ingheata si apoi se revinde.Hehe,sa fiti voi sanatosi,altfel mafia carnii e uriasa nu-i atingeti voi nici 10%,cotrobaiti mai bine la carnatari sa vedeti acolo ce intra in produse si va luati cu mainile de cap....acolo e buba mare pentru ca are si adaos comercial gunoiul :))Verificati conditiile in care este pastrata carnea la procesatori,masurile de igiena de acolo,stocarea....o sa va ingroziti  cand realizati ca mai precis cumparati exact o membrana vopsita frumos dar ce e inauntru.....!!!Sunt firma care fac carnataria intr-o baraca prin sate (sanicoara,apahida,garbau,gherla,iclod) ,conditii insalubre si apoi o vand in magazinele din pietele agroalimentare,nu se chinuie sa intre in retelele mari de retail pentru ca le scade adaosul....!!!Mai verificati daca va tine cat produs finit scot producatorii si cata marfa ar fi necesara, veti afla ca se fac zilnic sacrificari pe ascuns,carne netestata de altfel....!!!Aflat cu stupoare ca MDM-ul acel mult scuipat este lux pe langa ce se baga in mezeluri azi....emulsie de piele de pui in cremwursti si parizer in loc de carne de pui, emulsie de sorici in loc de slanina in salam si carnati, tot felul de chimicale care sunt fir mutagene,fie cancerigene fie pur si simplu toxice !Dar de ce ma obosesc.....este vorba despre BANI si noi romaniii am imprumutat macar spiritul mercantil de la turci si manelele :))p.s. nu mancati veci cremwursti,parizer,sunca praga york,si orice produs care are alta culoare decat produsul de baza si asprct sticlos !!! doamne -ajuta !

Iulian

27.04.2015 19:37

Ma gandesc la ce in mintea lor sa faca asemenea lucruri. Nu se gandesc oare ca acea carne urma sa fie consumata de bolnavi, batrani si copii, aceasta fapta poate fi incadrata la tentativa de omor. Foarte bine ca a fost dusa toata marfa la protan si incinerata. Sper ca acel functionar care asigura sprijin pt acesti infractor sa plateasca inzecit.

Adauga comentariu