Oare Ludovic Orban și Rareș Bogdan știu ce fac Buda și Tișe în județul Cluj cu foștii PNL-iști?

Cum treceam prin Gherla ieri, 4 septembrie, ne sare în ochi o coadă lungă de vreo 200 de persoane în fața sediului PNL Gherla. Proțăpit în fruntea cozii, city managerul orașului, Vlad Bărbos (foto jos). Hopa, oare ce se dă la coada asta?!

Ce să se dea? Adeziuni. Că era zi de ședință de Birou Politic Local. Așa că domnul Bărbos a depus și dânsul o adeziune la PNL în speranța că acest partid va câștiga alegerile locale și șparlamentare de la anul. Și cum PNL pare pe val, Bărbos a cules și adeziunile a 200 de oameni din Regiile Primăriei Gherla să îi aducă cu el, să arate că nu este singur și oportunist pe lumea aceasta.

Că trebuie să vă spunem și asta: domnul Vald Bărbos este un adevărat animal politic, care simte monstruos momentul în care voința electoratului nu este suficient de fermă încât să pună în dreptul partidului care-l ține în sinecură suficiente ștampile, de așa manieră încât partidul respectiv să își mai poată permite să îl țină să taie frunzuliță la câini și să frece menta. Motiv pentru care acesta a sărit din bărcuță în bărcuță în funcție de direcția vântului. Așa a vâslit în bărcuța cea mică a PD, cea vioaie a PMP (a fost candidatul de primar în 2016), plutaș pe pluta PSD (e city managerul lui Ioan Năsălean, actualul primar), iar acum se vrea pe vaporașul cu zbateri zbaturi al PNL. Fiind vorba de echipaje pe diverse bărci, nu putem vorbi de traseism în cazul domnului Bărbos, ci doar despre schimbarea locului de muncă. Vorba aceea: câte o curvă în fiecare port.

Dar cine să fie "madama" lui Bărbos în portul de destinație PNL Cluj cu subfiliala Gherla? Care PNL, la București, a decis că nu se mai primesc pe vaporul PNL guzgani de pe vapoare care se scufundă?

O sirenă (și nu e sirena lui Vasile Roaită) ne-a cântat la ureche că e vorba de celebrul “Daneel” Buda pe care-l doare-n cabinetul notarial și cel de europarlamentar de ce anume zic Orban sau Rareș Bogdan cu privire la traseiști. Doar “Daneel” era în sală în anul în care Traian Băsescu îi preda cheile Partidului Democrat lui Emil Boc și l-a auzit și pe acela zicând: “Închideți partidul, vom câștiga alegerile”. Atâta de tare l-au închis, că nu mai aveau loc pediștii de atâția pedeliști de la alte partide. Dar, deh, membrii noi sunt cei care îi pupă mâna, recunoscători, lui “Daneel” și-l țin șef de atâția ani – altfel zbura Buda mai înspre fundul curții partidului de multă vreme.

Prin urmare, să poată face praf și organizația PNL Gherla, prea plină de vechi peneliști, “Daneel” îl introduce acolo pe pro-Năsăleanul (PSD) Bărbos pe ușa din dos. Apoi face el un sondaj de opiniune cu firmulița lui de casă și iese Bărbos cel mai extracalifragilistic candidat al PNL la Primăria Gherla. Nici nu mai contează dacă va pierde Primăria, cică important pentru “Daneel” este să facă praf și să pună cu botul pe labe și această filială PNL.

Ieri n-a fost cvorum, că “mișeii” care i se opun lui “Daneel” nu au participat la ședință și n-a fost cvorum, deci s-a amânat primirea în partid a lui Bărbos. Asta până data vitoare când cei care nu vor fi prezenți la ședință vor fi sâsâiți nervos la ureche să fie prezenți, “dacă nu…”, cu Ordin de Zi pe Unitate de către “Daneel”.

O să mai trecem prin Gherla.

Adauga comentariu