Oamenii reclamă durata lungă de timp în care s-ar face la Cluj triajul celor veniți din afara țării. Prefectul județului Cluj: „Trebuie să înțeleagă toată lumea că e o situație mai delicată și încercăm să o gestionăm ca atare”

Un cititor ne-a sesizat în această seară că „la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj sunt 19 persoane care au venit din Italia, ținute în curte de 4 ore, asta după ce au fost verificați în Oradea. Sunt ținuți lângă tomberoane de gunoi, păziți de doi pompieri, probabil de la ISU”. Sursa Ziar de Cluj ne-a informat că doar la ora 19 persoanele ar fi fost trimise mai departe.

Ziar de Cluj a primit pe adresa redacției și următoarele poze:

Ziar de Cluj l-a contactat pe prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, care a declarat:

„O să verific informația. Au fost situații în care, sigur, a durat un pic până când s-a făcut triajul, până când s-a făcut evaluarea, oamenii trebuie să înțeleagă că asta e situația.

Din păcate, cei de la frontieră au fost depășiți de numărul mare de oameni care au venit, au trimis convoaiele spre noi și noi a trebuit să mai facem un fel de retriaj. De aici au fost trimiși în județele lor, fiecare în județul de domiciliu, fiindcă așa e procedura. Cei din județul Cluj au fost carantinați în județul Cluj. Doar că au fost și cazuri în care s-a verificat când au intrat în țară și au fost situații în care intraseră în țară sau plecaseră din Italia înainte de a fi intrat în zona roșie și atunci nu mai intră în carantină, intră în izolare la domiciliu. În unele situații a durat mai mult până s-a verificat.

Trebuie să înțeleagă toată lumea că e o situație mai delicată și încercăm să o gestionăm ca atare.”

Prefectul județului Cluj a precizat, de asemenea, că oamenii au fost ținuți la Clinica de Medicina Muncii, unde se face triajul, nu la Spitalul de Infecțioase.

Adauga comentariu